Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Als het gaat om loonberekeningen..

Iedereen kan zijn eerste bijbaantje nog wel herinneren. Voor sommige was dit als vakkenvuller, voor andere als krantenbezorger. Deze baantjes zijn natuurlijk speciaal gericht op de jongere leeftijdsgroepen in het land. De tijden zijn namelijk heel anders dan een normale werkdag. Ook is het loon flink anders. Er zitten hier ook veel regeltjes aan verbonden om bijvoorbeeld de werknemer te beschermen. Of regeltjes als: ‘Vanaf welke leeftijd mag er gewerkt worden?’. Deze regels zijn er niet voor niets. Elke branche kent zijn eigen regeltjes. Elke branche moet dus weer op een andere manier behandeld worden. Dat kan voor onduidelijkheid zorgen.

 

De cao’s hebben zijn voordelen, maar als het gaat om het loon berekenen dan zitten ze je alleen maar in de weg. Het is een ingewikkeld web van regeltjes kan zelfs voor veel stress lijden. Werken met cao’s is een lastig karwei en is niet snel iets waar je graag mee bezig bent. Helaas kun je niet altijd kiezen, soms moet je gewoon iets doen. Wanneer je dan moet werken met iets ingewikkelds als lastige bouw cao of schilders cao dan kun je maar beter maatregelen ondernemen voordat er fouten of vergissingen worden gemaakt.

 

De financiële administratie is natuurlijk niet te missen. Maar het wordt ook weer niet voor niets een ondersteunend proces genoemd. Het levert niet direct bij aan de tot stand komen van het product of dienst. Het voordeel van deze processen is dat ze gemakkelijker uit te besteden zijn. Weg met alle bedrijfstakregelingen en lastige cao’s. Het is tijd om het gigantische karwei in een keer weg te doen. Je wilt je niet langer bezig hoeven houden met lastige ondersteunende processen. Laat de specialist zich maar zorgen maken over cao’s, dan kun jij lekker aan de slag met je kernactiviteiten. Het is een grote investering, maar het zorgt er wel voor dat je fouten voorkomt en veel tijd overhoud voor andere taken.

http://www.cbbs.nl/