Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

De toegankelijkheid van botox

Het laten inspuiten van botox wordt steeds meer geaccepteerd in Nederland. Op jongere leeftijd gebeurt dit zelfs al. Botox kan rimpels verwijderen zonder operatie, wat voor veel mensen een opluchting zal zijn. Ook botox tegen hoofdpijn werkt erg goed. Je kan botox laten inspuiten om je jonger te laten lijken, maar het kan dus ook helpen tegen migraine.

Er is nu een nieuwe opleiding in de maak die het mogelijk zou kunnen maken dat de huisartsen botox mogen toedienen. Belgische huisartsen mogen wel al botox toedienen en laserapparatuur bedien, maar alleen als zij hier een speciale opleiding voor hebben gevolgd en dat is het probleem, die opleiding is er nog niet.

Je kan natuurlijk alsnog altijd bij een cosmetische kliniek langsgaan als je dat fijner vindt en nu zal dat ook nog moeten. Niet alle huisartsen zullen deze opleiding gaan volgen en de huisartsen die dit wel zullen doen, zullen natuurlijk ook niet alle bevoegdheden hebben. cosmetische klinieken zijn dan ook zeker niet overbodig en vele mensen zouden liever naar een cosmetische kliniek blijven gaan. Toch is het wel erg gemakkelijk dat je in de toekomst voor het laten uitvoeren van botox behandeling bij je huisarts langs kan gaan, als hij/zij deze opleiding heeft gevolgd.

Wie deze opleiding zal gaan financieren is nog niet helemaal duidelijk en ook is er nog erg veel kritiek als de overheid dit zal gaan financieren. Een aantal specialisten van andere ziekenhuizen vinden het namelijk niet kunnen dat een ziekenhuis geld wil gaan besteden aan een initiatief zonder medische doeleinden. Maar niet iedereen ziet dit zo, want zo helpen dokters mensen om hun weer jonger te laten voelen, waardoor ze zich “gezonder voelen” en dit gevoel is belangrijk om ook echt gezond te zijn. Het zal dus nog ook wel even duren voordat deze opleiding er is en voordat artsen dit mogen doen, als dit wordt voortgezet.

http://www.faceland.nl/