Switsjkinderkleding

Een kinder-proof huis

Begint uw baby’tje net te lopen? Of heeft u kinderen en bent u net verhuist naar een huis met één of meerdere trappen? Dan is het een goed idee om uw huis en trap(pen) kindveilig te maken. Vooral in deze corona-tijd, zijn de kinderen vaker thuis dan anders. Ze hebben behoefte aan een veilige omgeving, omdat ze zelf nog niet bewust zijn van alle gevaren van de wereld. In dit artikel bespreek ik hoe u uw huis veilig kan maken voor uw kinderen.

 

De meeste ongelukken met kinderen binnenshuis, gebeuren op de trap. Een val van de trap kan ernstige gevolgen hebben voor uw kind, dus het is van groot belang om uw kind(eren) te leren hoe ze met een trap om moeten gaan. Oefen samen het traplopen en leer uw kinderen om altijd met één hand de trapleuning vast te houden bij het traplopen. Ook is het belangrijk dat er geen spullen op de trap rondslingeren en dat de traptreden stroef zijn. Hier kunt u voor zorgen door vloerbedekking op de trap te bevestigen of door antislip strips aan te brengen. Hiernaast zijn er nog hulpmiddelen die u kan inzetten om de veiligheid te bevorderen. Bijvoorbeeld een traphek. Plaats er één boven aan de trap en één onder aan de trap. Als u meerdere trappen heeft, bijvoorbeeld een zoldertrap en een trap van de woonkamer naar de slaapkamers, dan hoeft u alleen een traphek te bevestigen op plekken waar uw kinderen komen. Heel belangrijk is wel dat u het traphekje altijd sluit.

Om ongelukken in het huis te voorkomen, zijn meubelbeschermhoekjes en veilig glas ook heel belangrijk. De hoofden van kinderen bevinden zich vaak op dezelfde hoogte als de hoeken van tafels, stoelen, krukken en kastjes. Om hun hoofd te beschermen, zijn meubelbeschermhoekjes erg geschikt. Veilig glas is belangrijk omdat kinderen, zoals vogels, niet altijd doorhebben dat er glas is. Dan kunnen ze er zomaar tegenaan botsen.

https://www.lamiwood.nl/