Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Keuzes maken in slechte tijden

Als bedrijf krijg je tijdens economische tijden te maken met vervelende keuzes die je moet maken. Helaas zijn die keuzes wel nodig om te kunnen blijven bestaan als bedrijf. Dit neemt nog niet weg dat er goed moet worden nagedacht voordat de keuzes worden gemaakt aangezien ze effect hebben op andere mensen.

Kosten worden in economisch slechte tijden een groter probleem omdat je omzet vaak omlaag gaat. De kosten moeten nog steeds gewoon worden betaald daarom moet er worden gekeken naar een manier om deze kosten te kunnen verminderen. Ten eerste kan je kijken naar de leveranciers waar je je grondstoffen vandaan haalt. Niet alleen jij hebt last van de slechte tijden, ook zij. Zij zullen dus ook moeten dalen in prijs omdat de vraag naar grondstoffen ook omlaag zal gaan en de concurrentie omhoog zal gaan. Van deze concurrentie kan gebruik worden gemaakt door te kijken naar andere leveranciers die een lager prijs bieden. Als je op deze manier lagere inkoopkosten weet te maken, kan je beter met een lagere omzet omgaan. Ook zou je je prijs omlaag kunnen doen waardoor je meer klanten krijgt, dit werkt compenserend ten opzichte van de omzet. Klik hier voor meer informatie.

Veel bedrijven zullen sommige afdelingen moeten schrappen omdat de die afdelingen te weinig omzetten om te kunnen blijven bestaan in slechte tijden. Dit is een vorm van reorganisatie. Vaak komt het dan voor dat de mensen die op die afdeling werkte worden ontslagen omdat er geen plek meer is binnen het bedrijf. in sommige gevallen kunnen werknemers op een andere afdeling verder werken maar zullen ze meestal wel minder gaan verdienen. Een bedrijf doet dit omdat de vitaliteitsapk van het bedrijf te allen tijde centraal staat. Vaak worden de werknemers die worden ontslagen wel begeleid naar een andere baan. Al met al is het belangrijk dat er goed word nagedacht over de keuzes, en dat de gezondheid van het bedrijf centraal staat. Lees hier meer over dit onderwerp.

https://carrierepoort.nl/