Switsj kinderkleding
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je volgend jaar Funchal moet bezoeken en er een auto moet huren

Funchal is een prachtige stad op het eiland Madeira in Portugal en wordt begrensd door de majestueuze Atlantische Oceaan. Het is de zesde grootste stad van Portugal en is al meer dan vijf eeuwen de hoofdstad van Madeira. Vanwege haar historische en culturele waarde is Funchal een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Portugal. Het is ook een populaire bestemming voor mensen om oudejaarsavond te vieren.

De adembenemende landschappen van Funchal met hun vulkanische gebieden, ruige kustlijn en vele botanische wonderen zullen je versteld doen staan. Als je het meeste uit je reis naar Funchal wilt halen, kan je het beste een auto huren, zodat je jezelf gemakkelijk van de ene naar de andere plek kunt verplaatsen. Omdat het een belangrijke toeristische bestemming is, zijn er veel autoverhuurbedrijven in Funchal en het is gemakkelijk om de prijzen van de autoverhuurdiensten online te vergelijken, Autoportugal voor meer info over autoverhuur. Je kan zelfs aan je hotel vragen om je te helpen met het vergelijken van de autoverhuurdiensten. Afhankelijk van je budget, kan je kiezen voor een goedkope huurauto maar er zijn ook veel luxe huurauto’s beschikbaar bij de autoverhuurbedrijven die je in Funchal vindt.

U kunt een auto huren bij bedrijven als Alamo, National, Thrifty, Avis, Budget, Firefly, Hertz, Dollar, Flizzr, Payless, InterRent, Enterprise, Keddy By Europcar, Sixt, Goldcar en Europcar.

Hieronder vind je de belangrijkste 5 redenen om Funchal te bezoeken

1. Neem een duik in de natuurlijke baden aan de kust

Aan de noordwestkant van Funchal kan je zwemmen in natuurlijke baden gevormd door vulkanische lava. Deze kleine zwembaden worden op natuurlijke wijze gevuld door de zee en het water blijft kristalhelder. Er zijn tal van voorzieningen in de buurt van deze natuurlijke baden, zoals kleedkamers, toiletten, kluisjes, speeltuinen, ligstoelen en zelfs een snackbar zodat je in alle comfort een dag kan spenderen met het verkennen van deze baden.

Indien je met je huurauto ten westen van Funchal rijdt, kan je een wandeling maken langs de kustpromenade naar de baden die in de kliffen zijn uitgehouwen, zoals Camara de Lobos en Doca do Cavacas.

2. Geniet van het prachtige landschap

Het landschap van Funchal bestaat uit spectaculaire kliffen, zwarte rotsstranden, weelderige valleien en een prachtig binnenland dat wordt doorkruist door oude waterkanalen die levadas worden genoemd. Bijna twee derde van het eiland is geclassificeerd als natuurreservaat en buiten de stad bevinden zich ravijnen en bergtoppen die een schitterend schouwspel vormen.

3. Grootste vuurwerkshow ter wereld op oudejaarsavond

Mensen uit heel Portugal trekken naar Funchal om op oudejaarsavond getuige te zijn van een adembenemend vuurwerk. Dit is de grootste vuurwerkshow ter wereld en er wordt vuurwerk afgestoken vanaf meer dan 50 verschillende plekken. Dit is een van de beste plaatsen om oudejaarsavond te vieren.

4. Bezoek de geboorteplaats van Cristiano Ronaldo

Niet veel mensen weten dat de Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo is geboren in de wijk Santo Antonio in Funchal. Er zijn echter veel eerbetonen aan de voetballer in heel Funchal. Een van de plaatsen die je niet mag missen is het Pestana CR7, een boetiekhotel aan de haven die versierd is met memorabilia zoals gesigneerde shirts en een bronzen beeld van Ronaldo bij de ingang.

5. Maak een ritje op de rodelbaan

Als je in Funchal bent, neem dan een kabelbaan naar het op een heuvel gelegen stadje Monte om vervolgens in een rieten slee naar Funchal te rodelen. De slee wordt begeleid door mannen met rubberlaarzen die als menselijke remmen fungeren.

 

https://www.autoportugal.nl