Switsj kinderkleding
Image default
Aanbiedingen

9 dingen die je niet moet zeggen als je het over salaris hebt

werk zoeken

Je hebt dus een serieus gesprek met je baas, waarin je het verhogen van je salaris aan de orde stelt. In plaats van in paniek te raken, kunt u zich goed voorbereiden op dit gesprek.

Josh Doody, auteur van Talking About Salary Without Fear, is van mening dat het belangrijkste bij het bespreken van salaris met je baas of toekomstige werkgever is om je boodschap duidelijk over te brengen en wederzijds begrip te bereiken. Om dit te doen, raadt hij aan de volgende zinnen en uitdrukkingen te vermijden.
“Ik verdien nu …”

“Hoeveel verdien je nu en welk salaris zou je graag willen ontvangen?” Is een van de meest populaire interviewvragen die recruiters stellen. Laat u niet misleiden door hem.

Doody noemt het een “enge salarisvraag”. Het is vaak aan het begin van het interview te horen en daarom nemen veel kandidaten het niet serieus. Noem je meteen je huidige salaris, dan rij je jezelf de box in en wordt het moeilijker voor je om over een groot bedrag te onderhandelen.
“De hoogte van mijn gewenste salaris is …”

U hoeft niet te zeggen hoeveel u wilt ontvangen. Anders wordt het weer moeilijk voor u om uzelf uit deze situatie te bevrijden. Een manier om uw fout te corrigeren, is door aandacht te besteden aan de voordelen die uw werkgever u biedt. Bent u bijvoorbeeld niet tevreden over de hoogte van uw betaalde vakantie of andere bonussen, dan kunt u dit als reden gebruiken om uw salaris te verhogen.

Doody adviseert om het volgende te zeggen:

“Ik wil het niet hebben over mijn huidige salaris, want de bijdrage die ik kan leveren aan jouw bedrijf vind ik nu belangrijker. Wat betreft het gewenste salaris, daar heb ik nog geen besluit over genomen. Je weet beter hoe je mijn vaardigheden en ervaring kunt meten. “

“Pardon”

Volgens Dudi zorgt onderhandelen altijd voor wat ongemak, dus proberen we op de een of andere manier de toon van een moeilijk gesprek te verzachten. Maar het is beter om een ​​verontschuldiging te weigeren. De woorden “sorry” en “sorry” laten de recruiter zien dat u zich terugtrekt, wat misschien niet gunstig voor u is.
“Nee” en andere negatieve woorden

Probeer ze te vervangen door positieve woorden. In plaats van te zeggen “Nee, het past niet bij mij” (twee negatieve woorden), gebruikt u de uitdrukking “Ik zou me prettiger voelen als …”. Woorden met een negatieve emotionele lading verstoren teamwerk en bemoeilijken onderhandelingen. Alleen positieve woorden gebruiken zal in het begin niet gemakkelijk zijn, maar na verloop van tijd zult u eraan wennen.

“Ja”

Doody raadt aan om dit woord met de nodige voorzichtigheid te gebruiken en niet met alles tegelijk akkoord te gaan.

“Soms kun je een schijnbaar erg aantrekkelijk aanbod krijgen. Probeer in plaats van het onmiddellijk te accepteren een tegenbod te doen – dit zal controleren of de werkgever hun voorwaarden kan verbeteren, adviseert hij. “Uiteindelijk zal de recruiter ja moeten zeggen, jij niet. Als je dit woord hoort of als je geen voorstellen meer hebt, zijn de onderhandelingen voorbij. ‘

‘Ik zal dit later afhandelen.’

Item voor degenen die graag uitstellen. Soms is het gemakkelijker om de beslissing van sommige momenten die u niet uitkomen, uit te stellen tot later, dat wil zeggen wanneer u al tot rust bent gekomen. Maak deze fout niet, want het zal u duur komen te staan. Als u zich eenmaal in het bedrijf bevindt, kunt u uw voorwaarden en positie niet meer zo vrij wijzigen. Overkom in plaats daarvan uw onhandigheid en probeer meteen de beste resultaten te behalen.
“Moeten we proberen …”

Doody denkt dat we dit woord met een passieve connotatie zullen “proberen”. Een werkgever kan ermee instemmen om te “proberen” wat u voorstelt en dan gemakkelijk reageren: “We hebben het geprobeerd en het werkte niet.” Vraag niet om iets te proberen. Probeer meer zelfverzekerde en positieve woorden te gebruiken.
“Meer” (zoals in “Ik wil meer”)

Dit is een te algemeen woord voor onderhandelingen. Zeg niet dat u gewoon meer geld of meer vakantiedagen wilt – wees specifiek over hoeveel u nodig heeft. ‘Ik wil’ ‘Wat je wilt, is niet zo belangrijk’, zegt Doody. – Beter praten over wat het bedrijf wil. Zoek uit wat de werkgever nodig heeft en hoe u aan zijn behoeften kunt voldoen, zodat hij uw belang gemakkelijk kan begrijpen en u een behoorlijke vergoeding kan bieden. “

 https://vacatures.today/cat/Office Management1.html

https://www.vindazo.be