Switsj kinderkleding
Image default
Aanbiedingen

Baby op komst? Zo kies je het perfecte geboortekaartje!

Baby op komst? Zo kies je het perfecte geboortekaartje!

Als kersverse ouder wil je natuurlijk de perfecte geboortekaarten kiezen om de geboorte van je kindje aan te kondigen. Maar met zoveel verschillende opties kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden. In dit blog delen we enkele handige tips om je te helpen bij het kiezen van het perfecte geboortekaartje.

 

Begin op tijd

Begin op tijd met het zoeken naar het perfecte geboortekaartje. Het is aan te raden om hier al tijdens je zwangerschap over na te denken. Zo voorkom je stress in de laatste weken van je zwangerschap. Daarnaast hebben veel webshops en drukkerijen een levertijd van enkele dagen tot een week. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd hebt om het kaartje te bestellen en te versturen.

 

Bepaal je stijl

Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen geboortekaartjes, van klassiek tot modern en van minimalistisch tot uitbundig. Bepaal welke stijl bij jullie past en welke uitstraling jullie willen geven aan het kaartje. Wil je bijvoorbeeld een foto van jullie kindje op het kaartje, of juist niet?

 

Kies het juiste formaat

Er zijn verschillende formaten geboortekaartjes beschikbaar. Kies het formaat dat het beste past bij het ontwerp en de informatie die je op het kaartje wilt zetten. Wil je bijvoorbeeld veel tekst kwijt op het kaartje, kies dan voor een groter formaat.

 

Kies de juiste kleuren

Kies kleuren die passen bij de stijl van het kaartje, maar ook bij jullie persoonlijke smaak. Wil je bijvoorbeeld traditionele kleuren zoals roze of blauw, of ga je voor een andere kleur? Denk ook aan de kleuren van de foto die je eventueel op het kaartje wilt plaatsen.

 

Let op de details

Let op de kleine details van het geboortekaartje, zoals de lettertypes en de afbeeldingen. Kies een lettertype dat goed leesbaar is en past bij de stijl van het kaartje. Kijk ook goed naar de afbeeldingen en illustraties die worden gebruikt, en of deze passen bij jullie persoonlijke smaak en stijl.

 

Bestel een proefdruk

Bestel altijd een proefdruk voordat je het definitieve aantal geboortekaartjes bestelt. Zo kun je het kaartje in het echt zien en beoordelen of alles naar wens is. Check ook of alle informatie op het kaartje klopt.

 

Verstuur op tijd

Zorg ervoor dat je de geboortekaartjes op tijd verstuurt. Dit is meestal binnen een week na de geboorte van je kindje. Zorg ervoor dat je de adressen van de ontvangers al van tevoren hebt verzameld, zodat je snel kunt versturen.

 

https://www.blijkaartje.nl/