Switsj kinderkleding
Image default
Hobby en vrije tijd

Corona-proof in beweging blijven doe je zo

Sinds de corona maatregelen weer wat strenger geworden zijn, is het weer een stukje lastiger om vrijuit naar buiten te gaan en jouw favoriete uit te oefenen. Zeker teamsporten doen wordt nu weer wat ingewikkelder, en ook voor je eigen idee is het niet fijn als je met een aantal man dicht op elkaar loopt. Ook het thuis uitvoeren van work-outs zijn we ondertussen een beetje zat geworden. Daarom is het fijn om te kijken naar dingen die je kunt doen zonder dat je dicht op andere mensen zit, en toch lekker in beweging kan blijven. Lees snel verder!

Hardlopen

Iets wat veel mensen in de afgelopen maanden hebben ontdekt, is het hardlopen. Dat is ook niet gek, want je bent hier helemaal vrij in. Je kan dit doen wanneer je wil, waar je wil, hoe lang je wil, ga zo maar door. Je hoeft dan ook helemaal geen andere mensen tegen te komen als je buiten een rondje gaat hardlopen, en hebt toch dat fijne vrije gevoel van in de buitenlucht aan het bewegen zijn. Trek je hardloopschoenen aan en ga er vandoor!

Naast hardlopen, kun je natuurlijk ook gewoon gaan wandelen. Niet iedereen houdt namelijk echt van hardlopen en dan is wandelen een goed alternatief, omdat je uiteindelijk hetzelfde effect hebt. Prik een random punt op Maps en loop erheen. Wellicht kom je nog nieuwe, mooie plekjes tegen die je nog niet kende.

Balletje trappen met huisgenoten

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon met de mensen waar je mee samenwoont, bijvoorbeeld je zus, vader of vriendin, naar buiten te gaan en ergens een balletje te trappen. Met je gezin kun je sowieso een potje voetballen of een andere sport dat je met een groepje speelt. Zo hoef je ook niet in contact te komen met andere mensen en ben je helemaal corona proof bezig. Haal je voetbalkleding maar uit de kast en have fun!

Zoek een muurtje op

Wil je graag in je eentje wat beweging opzoeken? Je bent qua sporten natuurlijk een beetje gelimiteerd, maar wat dacht je ervan om een muurtje op te zoeken en bijvoorbeeld squash te spelen, te voetballen of basketbal te spelen? Dit kun je dus ook gewoon in je eigen tuin bijvoorbeeld. Om het voor jezelf wat uitdagender te maken, kun je proberen om steeds je oude record te verbeteren of steeds verder van het muurtje af te staan bijvoorbeeld. Zo houd je het interessant en kun je het langer volhouden!