Switsj kinderkleding
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een draagzak

De voordelen van een draagzak

Steeds vaker zien we dat baby’s en peuters door de ouders worden gedragen in een draagzak. Niet zo gek te bedenken dat je in tegenstelling tot met een kinderwagen ineens je beide handen vrij hebt zodat je kunt doen en laten wat je zelfs wilt. Daarnaast is en blijft een bezoekje aan de supermarkt met een kinderwagen natuurlijk een vervelende klus. Met het dragen van een baby draagzak is dit in één keer verleden tijd. Zo kun je je kindje al direct vanaf de geboorte veilig, warm en comfortabel bij je dragen. Wil jij weten wat de voordelen zijn, lees dan verder!

Geborgenheid

Eén van de grote voordelen van het dragen van je kleintje in een draagzak, is dat het ze een geborgen gevoel geeft. Ze hebben immers 9 maanden in de veilige omgeving van je buik doorgebracht, wanneer ze dan ineens aan de wereld worden blootgesteld, kunnen de prikkels ervoor zorgen dat ze onrustig of zelfs verdrietig worden. Door ze dicht bij je te dragen, voelen ze je hartslag, adem en ruiken ze de vertrouwde geur. Dit zorgt ervoor dat het dragen van een baby in een draagzak zorgt voor een veilig en geborgen gevoel.

Praktisch

Waar je met een kinderwagen natuurlijk tegen verschillende praktische zaken aanloopt, is dit met een Manduca draagzak natuurlijk niet het geval. Wanneer je boodschappen gaat doen, doe je je kleintje eenvoudig in de draagzak en ga je naar de winkel. Je hebt je beide handen vrij en hoeft niet na te denken over het meesleuren van je kinderwagen. Ook thuis is het gebruik van een draagzak voor veel ouders een absolute uitkomst. Vooral wanneer je kleintje verdrietig is, kan het dragen in een draagzak ervoor zorgen dat ze rustig worden. Zo hoef je ze niet de hele tijd vast te houden en kun je gerust even stofzuigen of dweilen.