Switsj kinderkleding
Image default
Bedrijven

Een kinderfeestje organiseren

Kinderpartijtjes zijn superleuk en gezellig. Het is fijn als je een partijtje organiseert voor je zoon of dochter en je merkt dat hij of zij veel leuke vriendjes en vriendinnetjes heeft. Wil je een kinderfeestje in goede banen leiden, dan is het verstandig om het organiseren van een partijtje goed aan te pakken. Het laatste wat je immers wilt is als een strenge schooljuffrouw achter hysterische kinderen aanrennen om ze de les te lezen.

Waar moet je allemaal aan denken?

Het is allereerst goed om na te denken over de duur van het kinderfeestje. Bedenk ook (eventueel in overleg met je kind) wie er allemaal uitgenodigd zijn. Niet geheel onbelangrijk is daarnaast de datum van het feest en hoelang de festiviteiten duren. Als je weet wanneer het feest plaatsvindt, hoelang het duurt en wie er mogen komen, kun je de uitnodigingen versturen.

Bedenk daarnaast of het feest thuis gevierd zal worden of bijvoorbeeld ergens op locatie. Tevens zou je kunnen denken aan een thema. Vaak vinden kinderen dat erg leuk. Andere zaken die erbij komen kijken zijn eventuele activiteiten (zoals een clown bijvoorbeeld, of schminken), het eten en of er kinderen blijven slapen.

Voldoende meisjeskleding en jongens outfits

Eigenlijk moet je aan een heleboel dingen denken als je een kinderfeest een succes wil laten worden. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende slaapspullen en jongens- en meisjeskleding in huis hebt, zodat je voorbereid bent op allerlei scenario’s. Overigens brengen logees vaak wel voldoende meisjeskleding, jongens outfits of pyjama’s mee.

Zorg dat het feestje slaagt

Natuurlijk hangt het ervan af hoe oud je kind wordt en wat de activiteiten op een kinderfeest zijn, maar een gemiddeld feestje voor kinderen duurt zo’n 2 à 3 uur. Mocht je bijvoorbeeld een speurtocht organiseren in de middag en aansluitend samen eten ’s avonds, dan dien je rekening te houden met meer uurtjes. Het is tevens goed om vriendinnen of familie te vragen jou mee te helpen met de organisatie van het feest. Zorg dat de geplande activiteiten matchen met de leeftijd van de kinderen. Je neemt 3-jarigen niet mee het bos in om een speurtocht van 2,5 uur te gaan doen. Vergeet bovendien niet om meer spellen te bedenken en als een soort van plan B achter de hand te houden. Je weet uiteraard nooit hoe het partijtje verloopt en wat de kinderen wel of niet zien zitten.

https://www.vertbaudet.nl/meisje.htm