Switsj kinderkleding
Image default
Energie

Dingen om te overwegen voor een hoge opbrengst zonnepaneel

Om een ​​hoge opbrengst zonnepaneel te krijgen, speelt een wattage van een zonnepaneel een rol. Het wattage van het zonnepaneel vertegenwoordigt de potentiële stroomproductie onder ideale omstandigheden. Het wattage van het zonnepaneel is belangrijk, maar het is slechts één factor die meespeelt in uw vergelijking. De elektriciteit die door een zonnepaneelsysteem wordt opgewekt, wordt bepaald door het nominale vermogen. Maar het is ook afhankelijk van andere factoren om uw energieverbruik het beste te dienen. Deze omvatten paneelefficiëntie, temperatuurgevoeligheid, schaduw en de hoek van uw dak. Hoewel de hoek van een dak minder invloed heeft op de prestaties en dus de yield van zonnepanelen dan de richting waarin het wordt geconfronteerd. Topproductie ontstaat wanneer zonnepanelen op het zuiden gericht zijn met een hellingshoek van 30° tot 45°.5. Bovendien verschilt het beschikbare zonlicht per locatie. Deze korte vergelijking laat zien hoe zonlicht en de specificaties van een zonnepaneel worden omgezet in de hoeveelheid opgewekte stroom. Laten we zeggen dat je op een goede dag gemiddeld 5 uur direct zonlicht hebt. Vermenigvuldig 5 uur zonlicht x 290 watt van een zonnepaneel = 1450 watt of ongeveer 1,5 kilowattuur per dag. Dat is ongeveer 500-550 kilowattuur energie per jaar uit elk paneel op uw dak.

Kosten versus waarde

Zonnepanelen met een hogeopbrengst hebben de neiging om meer te kosten dan hun minder efficiënte tegenhangers. Toch is het de moeite waard om te beoordelen of het vooraf gemaakte kostenverschil gerechtvaardigd is door de waarde van het opwekken van meer elektriciteit gedurende de levenscyclus van uw zonnestelsel. Als alternatief kunt u een kleiner systeem installeren en toch wat elektriciteit van het net afnemen. Deze beslissing wordt gedeeltelijk beïnvloed door het feit of u zonne batterij opslag toevoegt. De opbrengst van zonnepanelen is belangrijk omdat de prijs van het zonnestelsel van een huis over het algemeen is gebaseerd op het totale vermogen van de zonnepanelen van de installatie. De prijzen op de markt voor zonne-energie worden doorgaans gemeten in euro’s per watt. Het totale wattage van uw zonnepanelen speelt dus een belangrijke rol in de totale kosten van uw systeem.

Hoe een zonnebatterij waarde toevoegt

Voeg meer waarde toe aan uw zonnepanelen door de opgewekte energie op te slaan. Zonnepanelen met batterijopslag maximaliseren de hoeveelheid elektriciteit die uw installatie voor uw gebruik behoudt. Door opslag van zonne-energie toe te voegen, kunt u nog meer controle krijgen over het voeden van uw energiebehoeften. Overtollige elektriciteit die door uw zonnepanelen wordt opgewekt, wordt in de batterij opgeslagen totdat u deze nodig heeft. Tijdens een storing als de zon ondergaat of als je extra stroom verbruikt, wordt er stroom uit de accu gehaald. Het is een gemakkelijke en elegante oplossing met veel voordelen.