Switsj kinderkleding
Image default
Mode en Kleding

Goed voorbereid het strand op!

De zomers in Nederland worden steeds maar warmer. We kunnen steeds meer genieten van een heerlijk dagje strand en een duik in de zee. Om zo’n dag goed te laten verlopen is het handig als je je van te voren verdiept in wat je allemaal mee moet nemen. Het zou niet heel fijn zijn als je eindelijk je handdoekje hebt neergelegd en je er achter komt dat je je zwemkleding bent vergeten of een ander belangrijk onderdeel. Daarom geven wij je graag een aantal tips, waarmee jij goed voorbereid dat strand op gaat!

 

Schoeisel

Thuis sta je er misschien niet meteen bij stil, maar zorg ervoor dat je het juiste schoeisel meeneemt. Als je met de auto naar het strand gaat is het fijn als je nog in de auto kunt zitten met sneakers of sandaaltjes, maar als je eenmaal het zand door moet lopen zit dit vaak al een stuk minder lekker. Daarom is het handig om een extra paar teenslippers mee te nemen, zoals Havaianas. Als je eenmaal aankomt op het strand kun je je gewone schoenen verwisselen voor de teenslippers. Nu zul je heerlijk over het zand kunnen lopen, zonder dat je je voeten verbrand aan het warme zand.

 

Tasje voor spullen

Vaak nemen we als we naar het strand gaan één grote tas mee waar we alle spullen in gooien. Toch is het verstandig om een kleiner toiletasje mee te nemen, voor je belangrijke en persoonlijke spullen. Hier kun je bijvoorbeeld je sleutels in doen, portemonnee of sieraden, zoals een Tissot horloge. Zo kun je ondertussen de tijd zien, maar wordt je horloge niet vies. Ook houd je zo belangrijke spullen goed bij elkaar en loop je minder kans om ze kwijt te raken.

 

Zonnebrand

Dit lijkt misschien logisch, maar toch vergeten veel mensen zonnebrand als ze naar het strand gaan. Toch is het erg belangrijk dat je deze niet vergeet! Een dagje zon kan al veel schade aanrichten aan je huid als je deze niet goed beschermt. Kies het liefst een waterproof zonnebrand, zodat deze er na een paar minuten zwemmen nog steeds op zit. Hoe hoger de factor, hoe meer bescherming. Het beste is om je in te smeren met factor 30 of hoger, dit is afhankelijk van je huidtype. Één keer insmeren is niet voldoende. Zorg er daarom voor dat je je om het 1,5 opnieuw insmeert voor een optimale bescherming.