Switsj kinderkleding
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van je nieuwe fiets

Is je fiets stuk en is het tijd voor een nieuwe? Dan zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden van tevoren. Ga je voor een nieuwe fiets of denk je aan een tweedehands, of is het misschien tijd om over te stappen naar een elektrische fiets?  Ga je er lange tochten mee maken, is het voor gebruik in de stad of wil je een combinatie van beide? Lees verder voor handige tips voor de aanschaf van je nieuwe fiets.

Welke fiets is geschikt voor mij?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is wat voor soort model fiets je graag wilt hebben. Als het goed is, weet je van tevoren waar je je fiets het vaakst voor gaat gebruiken. Als je ervan houdt om lange tochten te maken op de fiets, dan raden wij je aan om te kijken naar elektrische fietsen, mountainbikes of racefietsen. Deze type fietsen zijn ideaal voor het afleggen van lange afstanden op een comfortabele manier. Is je fiets meer bedoeld voor gebruik in de stad? Dan is een stadsfiets wat geschikter. In grote steden is het vooral handig om na te denken of het niet beter is om een tweedehands fiets aan te schaffen. De kans op diefstal in een grote stad is groter, dus is het zonde om een mooie dure fiets te kopen. Je kunt je natuurlijk verzekeren tegen diefstal, maar vaak krijg je niet het hele aankoopbedrag terug. Bovendien zijn tweedehandsfietsen direct leverbaar en tegenwoordig moet je soms lang wachten op een nieuwe fiets. Bij https://www.rototweewielers.nl/ bijvoorbeeld kun je tweedehands fietsen kopen. Daarmee bespaar je jezelf wat centjes en bovendien is het een duurzame keus, omdat er geen nieuwe fiets geproduceerd hoeft te worden! 

Proefritje

Maak eerst een proefrit op de door jou uitgekozen fiets voordat je deze aanschaft. Op deze manier kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken en weet je welke fiets het beste bij jou past. 

Net als dat niet alle schoenen in jouw maat lekker zitten, fietsen ook niet alle fietsen even prettig. Dit verschilt van persoon tot persoon.

Fietsaccessoires 

Tot slot moet je ook rekening houden met de fietsaccessoires. Goede verlichting is altijd van belang, een fietstas kan essentieel zijn en een extra slot tegen diefstal kan geen kwaad. Vooral in het geval van een nieuwe elektrische fiets, deze zijn razend populair bij fietsendieven. Ook een kinderzitje, een fietsmand of een fietsspiegel zijn praktische en populaire accessoires.

https://www.rototweewielers.nl