Switsj kinderkleding
Image default
Winkelen

Voor de beste luiers moet je rekening houden met de grootte, materialen en absorptievermogen

Baby luiers zijn ongetwijfeld een essentieel item voor nieuwe ouders om te overwegen als het gaat om babyuitrusting zoals luiers. Er zijn talloze opties voor pasgeboren luiers op de markt. De baby draagt ​​ongeveer 24 uur luiers, daarom moeten ouders een luier kiezen die zowel veilig als comfortabel is. Ouders zoals jij moeten ervoor zorgen dat je de beste luiers voor je pasgeboren baby kiest. Je moet bijvoorbeeld de juiste luiermaat, de materialen en het absorptievermogen van de luiers weten. Uiteraard wordt dit gedaan om uw kind op zijn gemak te houden en de kans op irritatie en huiduitslag te verkleinen.

Zorg ervoor dat de luier de juiste maat heeft voor je baby

Luiers moeten worden aangepast aan het lichaam van uw baby. Wanneer luiers te strak zitten, kan de baby’s billen sneller nat worden en pijn ervaren. Als gevolg hiervan kan irritatie van het huidgebied dat bedekt is met de luier en zijn omgeving waarschijnlijker zijn. Als u rubberen luier sporen op de huid van uw kind ontdekt, kan dit erop wijzen dat de luier te klein is. Je hebt luiers nodig met een grotere maat. Aan de andere kant kan een luier die te groot of te los is ook voorkomen dat de ontlasting of plas van de baby effectief wordt geabsorbeerd en ervoor zorgt dat ze weglekken. Je wilt zeker niet dat dit gebeurt.

Kies een luier materiaal dat zacht is voor de huid van je baby

Omdat de huid van een baby nog steeds erg kwetsbaar is, is de kans groter dat sommige stoffen deze irriteren. De optimale luier, ongeacht het materiaal, moet in staat zijn om een ​​constante pH en hydratatie van de huid te behouden om huiduitslag te voorkomen. Over het algemeen hebben wegwerpluiers drie lagen: een binnenlaag, een absorberende kern laag en een buitenlaag. Om wrijving op de huid te minimaliseren, zijn de binnenvoeringen van luiers vaak poreus. Om huidirritaties verder te voorkomen, worden specifieke formuleringen zoals petroleum, aloë vera en zinkoxide toegevoegd. De buitenlaag van wegwerpluiers is vaak waterdicht en gemaakt van poreuze materialen. Het zorgt ervoor dat de huid van uw baby nog steeds normaal kan “ademen”.

Begrijp de kenmerken en het absorptievermogen van de luier

Elk type baby luier product kan een variërend absorptievermogen hebben. Desalniettemin moet u de luier van uw baby routinematig minstens om de twee tot drie uur vervangen. Dit voorkomt prikkelbaarheid veroorzaakt door vochtige billen en de schaamstreek. Sommige luier producten voor baby’s hebben ook een urine-indicator. De kleur van de luier verandert als deze in contact komt met plas om je te laten weten dat de luier vol is.