Switsj kinderkleding
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe messen slijpen met een wetsteen

Bij de aanschaf van een slijpsteen voor uw messen zijn er drie belangrijke factoren die u moet overwegen. Deze factoren zijn prijs, natuurlijke stenen en korrelgrootte. Het gebruik van de juiste wetsteen voor uw mes is essentieel voor het slijpen van uw mes. Hier volgen enkele tips om u te helpen de beste wetsteen voor uw mes te kiezen. De juiste wetsteen kan ook een goede investering zijn voor uw messencollectie. Zorg er wel voor dat u goed onderzoek doet voordat u tot aanschaf overgaat.
Natuurlijke stenen

Om uw messen te slijpen, kunt u natuurstenen gebruiken om een consistente snede te verkrijgen. Afhankelijk van het type steen dat u gebruikt, moet u de steen verschillende tijd laten weken. Sommige experts raden aan de stenen ten minste twee weken te weken. Anderen raden aan ze slechts 30 minuten te laten weken. Het is belangrijk de steen ten minste 24 uur te weken om de structuur te stabiliseren. Dit proces zal ook zorgen voor consistente resultaten. Over het algemeen duurt het slijpproces ongeveer 30 minuten per steen.

Natuurstenen voor het slijpen van messen hebben veel voordelen. Ten eerste gaan ze langer mee dan synthetische stenen. Ten tweede verwijderen ze langzaam materiaal, wat betekent dat uw mes langer scherp blijft. Ten derde zijn natuurstenen duurder dan synthetische stenen. Ten vierde vereist het gebruik ervan meer ervaring van de slijper. Maar hun natuurlijke eigenschappen maken ze het extra geld waard. Het gebruik van natuursteen voor het slijpen van uw messen geeft uw messen een fijnere afwerking dan het gebruik van synthetische stenen.
Hoeken

Whetstones zijn gemaakt met verschillende korrels en grutten om een mes te slijpen. De grove korrel slijpt metaal snel, terwijl de fijne korrel het lemmet verfijnt en een scherpere rand geeft. Sommige stenen hebben twee verschillende korrels en korrels, en het wordt aanbevolen om ze samen te gebruiken voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat u de juiste slijpsteen voor het juiste mes gebruikt.

Een typische manier om een mes te slijpen is door de grove kant van een wetsteen te gebruiken terwijl u de fijne kant gebruikt. Hiervoor moet u het mes in een hoek van 22 graden houden, en het mes 10 keer over het staal laten glijden aan elke kant. Wanneer u klaar bent met de grove kant van de wetsteen, wisselt u van kant en herhaalt u het proces aan de fijne kant. Het is belangrijk om te onthouden dat alle messen verschillend zijn, dus zorg ervoor dat u de juiste hoek voor uw mes krijgt.

De beste manier om een mes te slijpen is door de hoek te gebruiken. De hoek zal het snijvlak van het mes bepalen. Om de juiste hoek te kiezen, slijpt u uw mes met een slijphulp en met de hand. Als u eenmaal een hoek voor uw mes hebt gekozen, wilt u er zeker van zijn dat het mes onder dezelfde hoek blijft. Als u uw mes op de juiste manier slijpt, zal het een scherpe en regelmatige snede hebben.
Grits

De wetsteen is een gereedschap dat wordt gebruikt om messen te slijpen. Terwijl voor traditionele messen een hoonstaal nodig is, kunnen zakmessen ook baat hebben bij een wetsteen. De eerste stap is om de steen nat te maken met olie of water. Daarna veegt u hem af met een apart doekje. U kunt dit proces verschillende keren herhalen. Voor het beste resultaat gebruikt u een steen met een hogere korrel, zoals 4.000 of 8.000 grit.

Een wetsteen is een geweldig gereedschap voor het slijpen van messen. Je hoeft geen slijpsteen te hebben om messen te slijpen, maar ze moeten wel de juiste hoek en ruimte hebben tussen het lemmet en de steen. Een zakmes heeft een afschuining van 17 graden, terwijl een keukenmes een afschuining van 20 graden heeft. Om een mes goed te slijpen, moet de punt een hoek van 45 graden maken ten opzichte van de steen. Bij het gebruik van de slijpsteen moet u uw dominante hand gebruiken om druk uit te oefenen op het mes.
Prijs

Wetstenen worden gebruikt voor het slijpen van verschillende soorten messen. Ze kunnen voor een paar dollar worden aangeschaft en zijn zeer effectief. Of u nu een keukenmes of een gekarteld mes gebruikt, een wetsteen kan de scherpte herstellen. De prijzen variëren naargelang de korrel en de grootte van de steen. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de $20 en $40. Wetstenen met verschillende korrels zijn van betere kwaliteit.

Lees bij het kopen van een wetsteen zorgvuldig de beschrijving. Er zijn verschillende korrelgroottes en een verscheidenheid aan vormen. Zorg ervoor dat u het type kiest dat bij uw doel past. Er zijn drie hoofdtypen wetstenen: natuurstenen, synthetische stenen, en in water gedrenkte stenen. Sommige wetstenen zijn speciaal voor één type mes of slijpsel. Andere zijn gemaakt met harde diamanten voor het slijpen van vele soorten messen.