Switsj kinderkleding
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij de ondergrond van een zwembad?

Waar moet je op letten bij de ondergrond van een zwembad?

Het is natuurlijk heerlijk om in de zomer een zwembad op te zetten in je eigen tuin. Op deze manier kan je op elk moment van de dag zonder moeite even afkoelen in het water. Maar waar moet je nou op letten bij plaatsing, en dan vooral de ondergrond waar het zwembad geplaatst zal worden. Een verkeerde ondergrond kan schaden aan jouw zwembad toebrengen en hierdoor kan er mogelijk zelfs water ontsnappen uit het zwembad. Lees snel verder voor meer informatie over de juiste ondergronden bij frame zwembaden

Waarom is de juiste ondergrond belangrijk?

Een juiste ondergrond bij het plaatsen van een zwembad zorgt ervoor dat er geen scheuren aan de onderkant van het zwembad ontstaan. Let daarom goed dat er geen steentjes of andere scherpe voorwerpen op de plek van het zwembad liggen. Als er steeds een klein beetje water lekt uit de onderkant kan er schimmel ontstaan, hierdoor zal het zwembad erg vies worden. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat het zwembad op een vlakke ondergrond geplaatst wordt, zo blijft het water horizontaal in het zwembad staan. Hierdoor blijft het water recht op zijn plek en zullen er geen scheuren in de zijkant van het zwembad ontstaan. 

De soorten ondergrond

Mocht je nou geen goede ondergrond in de tuin hebben waar een zwembad op geplaatst kan worden, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan er een speciale ondergrond aangelegd worden waarmee je voor een goede ondergrond zorgt. Dit kunnen bijvoorbeeld vloertegels zijn waarmee je zorgt dat de ondergrond egaal en stevig wordt. Mochten er al tegels liggen, maar hebben deze een bovenkant met scherpe stenen, dan kan er gebruik gemaakt worden wat een zeil. Een zeil zorgt ervoor dat de scherpe delen niet tegen de onderkant van het zwembad komen en er dus geen beschadigingen optreden. Een veelgebruikte ondergrond is gras, dit is natuurlijk een zachte ondergrond wat in de meeste tuinen aanwezig is. Het nadeel van gras is dat het een lange tijd geen zonlicht zal krijgen bij het plaatsen van een zwembad. Hierdoor zal het gras dood gaan en zal daarna weer opnieuw moeten aangroeien. 

 

http://www.uwbuitenspecialist.nl/