Switsj kinderkleding
Image default
Mode en Kleding

Welke schoentjes moet ik kopen voor mijn dreumes?

Wanneer je dreumes gaat lopen, is dit een hele belangrijke mijlpaal. Veel ouders kijken hier naar uit. Ook omdat er dan schoentjes uitgezocht moeten worden. Maar welke schoentjes moet je eigenlijk kopen voor je dreumes en waar let je op bij de aanschaf van het eerste paar schoenen?

Wanneer koop je schoenen voor je dreumes?

Zodra je dreumes zelf goed kan lopen en je met je dreumes naar buiten gaat, is het verstandig om het eerste paar schoenen te gaan kopen.

Let op de juiste maat!

Het is belangrijk dat schoentjes een goede pasvorm hebben. Ze mogen dus niet te klein zijn, maar ook niet al te groot. Hoe beter de schoentjes aansluiten om de voeten van je dreumes, hoe beter dat is voor de voeten. Wanneer de schoenen niet goed passen, bestaat er een kans dat de voeten misvormen. Daarom is de juiste maat kiezen zo belangrijk. Je kan de maat opnemen door bijvoorbeeld de omtrek van de voeten te tekenen op een vel papier. Meet vervolgens de afstand van de grote teen tot de hiel. Met deze gegevens kan je de schoenmaat van je dreumes opzoeken. Zijn de voeten 12 tot 12,7 cm? Dan hoort hier maat 20 bij.

Het beste materiaal

Omdat de voeten van je dreumes nog vol in ontwikkeling zijn, is het belangrijk dat de schoenen van goed materiaal zijn gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor een flexibele antislip zool, zodat de schoenen genoeg mee bewegen met de bewegingen van de voeten. Om je dreumes aan te moedigen goed de eerste stappen te kunnen zetten, kun je kiezen voor lichte schoenen. Zo hoeft je dreumes niet nog extra gewicht mee te dragen aan de voeten en is er een kleinere kans dat je dreumes vaker valt. Ook moeten de schoentjes aan de achterkant stevig zijn. Hierdoor blijven de voetjes recht staan. Kies voor natuurlijk materiaal voor de schoenen van je dreumes. Met natuurlijke materialen ademen de schoenen beter. Dit is beter voor de schoenen en voor de voeten en huid van je dreumes. Het voorkomt bijvoorbeeld zweetvoeten.

Modellen schoentjes

Net als voor volwassenen zijn er ook voor dreumesen vele modellen schoenen te koop te vinden. Denk bijvoorbeeld aan sandalen voor de zomer of aan baby sneakers. Vooral qua baby sneakers zijn er vele mogelijkheden en merken beschikbaar. Zo kun je zelfs voor je dreumes hetzelfde model sneakers kopen die je zelf draagt! Let er bij het kopen van bijvoorbeeld baby sneakers wel op wat voor sluiting de schoenen hebben. Zo zijn er baby sneakers met een klittenbandsluiting, maar ook met een vetersluiting. Een klittenbandsluiting is makkelijk om aan- en uit te trekken. Zeker als je meerdere keren per dag de schoenen van je dreumes aan of uit moet doen. Een klittenbandsluiting is echter wel minder aansluitend voor de voeten van je dreumes. Je kan ook voor een vetersluiting kiezen. Schoenen met een vetersluiting gaan moeilijker aan, maar zorgen wel voor een betere pasvorm voor de voeten van je dreumes. Kies dus het model dat het beste past!

Een mooi voorbeeld: 

Baby sneakers