Switsj kinderkleding
Image default
Dienstverlening

Nestelringen

Nestelringen zijn kleine ringen die bedoeld zijn als hulpmiddel bij het vastbinden van bijvoorbeeld een stuk touw. Wanneer een stuk touw wordt vastgebonden aan iets dat niet al te sterk is, kan een nestelring voordelig helpen. De ringen zijn stevig en vaak van metaal. Daarnaast zijn ze er ook in diverse varianten. Hierdoor is het mogelijk per situatie te kijken welke variant het handigst is om te gebruiken.

 

Wat kun je met nestelringen?

Één van de zaken waar de ringen vooral voor worden gebruikt is om bijvoorbeeld zeilen mee vast te maken. Stel, je hebt een groot stuk dekzeil waarmee je iets moet bedekken. Dan wil je natuurlijk dat dit stuk zeil zo stevig mogelijk blijft zitten. Dit kan echter best een lastige opgave zijn. Nestelringen kunnen in dat geval in elke hoek van het zeil worden geplaatst. Vervolgens kunnen hier stukken touw doorheen worden gehaald waardoor het zeil eenvoudig vastgemaakt kan worden.

Waarom is het zo handig?

Om te beginnen bevindt zich in een zeil, of iets anders wat vastgebonden moet worden, natuurlijk niet altijd een gat. Dit is echter wel nodig als je iets met een touw wilt vastmaken. Nestelringen zijn meteen gaten waar touwen doorheen gehaald kunnen worden. Dit is dus een enorm voordeel. Wat echter ook erg handig is aan de ringen, is dat ze ervoor zorgen dat het touw niet door het zeil heen kan scheuren. Zonder de ringen is de kans hierop namelijk wel behoorlijk groot. Nestelringen zitten tussen het touw en het zeil in waardoor ze dit voorkomen.

 

Veel keuze

Tot slot heb je veel keuze als het gaat om deze ringen. Het is mogelijk per situatie te kijken welke nestelringen het handigst zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld varianten van 4 millimeter, 5 millimeter, 6 millimeter en 8 millimeter. Over het algemeen zijn deze ringen dus behoorlijk klein. Ook kun je vaak kiezen uit meerdere kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goudkleurige en zilverkleurige varianten. De kleur heeft uiteraard geen invloed opa hoe stevig de ring is.