Switsj kinderkleding
Image default
Woning en Tuin

Installatie van een inductie kookplaat

Als u een nieuwe kookplaat gaat aanschaffen, komt u als eerste voor de keuze te staan welk type kookplaat uw voorkeur geniet en welke modellen er op de markt beschikbaar zijn. De inductie kookplaats behoort tegenwoordig tot het meest geprefereerde type kookplaat, vaak wordt deze gekozen omdat ze een moderner uiterlijk hebben en de installatie van een inductie kookplaat relatief goed te doen is. De voornaamste reden is echter dat ze veel economischer zijn dan een gasfornuis of een elektrische kookplaat.

Als uw keuze voor een inductie kookplaat definitief is dan komt de volgende stap in zicht, de installatie van de inductie kookplaat. Als u niet goed weet hoe u dit aan moet pakken, dan is het advies altijd om de installatie door een specialist te laten uitvoeren. Hieronder leest u welke stappen er allemaal bij dit proces komen kijken.

 

Stappenplan voor installatie van een inductie kookplaat

De eerste stap die genomen moet worden is het opmeten van de afmetingen van de locatie waar de kookplaats geïnstalleerd dient te worden. Dit is in feite een stap die al voor het aankoopproces gedaan zou moeten worden om u ervan te verzekeren dat de aangekochte inductie kookplaat in uw keuken geïnstalleerd kan worden.

Na het aankoopproces, kan de installatie van een inductie kookplaat met behulp van onderstaand stappenplan uitgevoerd worden:

  • Verzeker u ervan dat u de juiste elektra aansluiting in uw keuken beschikbaar hebt.
  • Zorg voor genoeg afstand tussen de kookplaat en eventuele bovenkastjes of afzuigkap.
  • Bekijk de afstand onder de kookplaat, als er een lade onder zit, let op dat deze bij een dun werkblad vrij warm kan worden.
  • Sluit de inductie kookplaat aan op de elektra en plaats hem losjes in de vrije ruimte in het werkblad (hoeft niet afgekit te worden).
  • Zet de kookplaat aan en controleer of alles naar behoren functioneert.

 

Aanbeveling van een specialist

Let tijdens het installeren op dat er genoeg ruimte is boven de inductie kookplaat, om de warmte goed kwijt te kunnen dient daar minimaal 70 centimeter vrije ruimte te zijn.