Switsj kinderkleding
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je jouw huis kindveilig?

Misschien is het wel de nachtmerrie van iedere moeder: de kinderen zijn aan het spelen. Het is leuk. Ze rennen achter elkaar aan. Van de keuken gaat het naar de woonkamer. Van de woonkamer gaat het naar de gang en plots trekt een kind de deur hard achter zich dicht om zijn achtervolger af te schudden. De achtervolger probeert de deur nog tegen te houden met zijn kinderhandjes, maar de deur slaat te hard dicht. AU! 

Kindervingertjes

Het kindveilig maken van je huis is een lastige klus, omdat een gevaar nou eenmaal in een heel klein hoekje zit. Daarom kan het handig zijn om eens door het huis te lopen en eens goed te inspecteren waar de gevaren zitten. Bij elke woonsituatie is wel een scenario waar een ouder van gruwelt. Zo hebben mensen die op een flat wonen vaak het angstscenario in hun hoofd dat hun kind uit het raam valt. Dit is goed op te lossen door het raam kindveilig te maken.

Een deur is gevaarlijk

Het meest universele voorbeeld van zo’n angstaanjagend voorwerp is misschien wel de deur. Zo’n harde houten plank die beweegt en die je kind op allerlei manieren kan verwonden. Met als meest tot de verbeelding sprekend voorbeeld de kindervingertjes die tussen de deur en het kozijn kunnen komen. 

Maak jouw deur veiliger

Gelukkig is een deur ook een voorwerp waar heel veel aan aan te passen valt. Je kunt natuurlijk van alles doen om bijvoorbeeld een inbraak te voorkomen, maar dat is vooral voor deuren die naar buiten gaan. Een goede manier om een deur kindveiliger te maken is om hem trager te maken of vast te zetten. Een dranger is hier een goed voorbeeld van, maar dat zorgt er wel voor dat je de deur niet vanzelf open kunt laten staan.

Het voordeel van een deurvanger

Een goede oplossing tegen vingers tussen de deur is een deuropvanger. Een deuropvanger laat je deur functioneren zoals je van je deur gewend bent, alleen vertraagt hij het dichtslaan van de deur in het laatste stukje. Dat laatste stukje waarin zo veel mis kan gaan. Een goed merk voor deuropvanger is Dictator. Bekijk vooral eens welke deuropvanger voor jou geschikt is.