Switsj kinderkleding
Image default
Eten en drinken

6 Verrassende gezondheidsvoordelen van uien

Je hebt misschien gezondheidsdeskundigen horen zeggen dat het dagelijks eten van een rauwe ui je helpt de zomerblues te verslaan, maar wat we je gaan vertellen zijn dingen die niet veel mensen weten! Uien zijn bijna een onderdeel van elk saladebord en laten we het ook eens zijn met het feit dat zelfs het lekkerste voedsel geen voedsel kan proeven als ze geen gesneden ui en groene chutney als bijgerecht hebben.

Afgezien van het tintelen van de smaakpapillen, zijn hier enkele verrassende manieren waarop sjalotten of uien ons gezond houden.

1.  Het verbetert de gezondheid van uw hart

Door de samenstelling af te breken, worden uien beschouwd als een rijke bron van flavonoïden en thiosulfaten. En als je je afvraagt wat deze beide in het lichaam doen, dan dragen flavonoïden veel bij door het slechte cholesterol in het lichaam te verminderen, terwijl thiosulfaten de consistentie van het bloed behouden of, zoals sommigen suggereren, werken als een bloedverdunner. Als gevolg hiervan neemt het risico op een hartaanval af.

2.   Het maakt je botten gezond

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) bevat een gemiddelde uit 25,3 mg calcium. Dus, zoals bijna iedereen op een bepaald moment in ons leven heeft gelezen dat calcium dat ene element is dat de botten sterk maakt, en daarom is het toevoegen van deze groente aan je dagelijkse maaltijden ook goed voor de gezondheid van de botten.

3.   Het biedt een betere immuniteit

Sinds COVID de wereld begon te domineren, is het absoluut essentieel geworden dat we extra aandacht besteden aan ons immuniteitssysteem. Daarom zijn de antioxidanten die in uien aanwezig zijn dat ene ding dat nu ook van het uur nodig is.

Er zijn ook veel onderzoeken die suggereren hoe de chemische samenstelling van uien bepaalde verbeteringen in het immuunsysteem teweegbrengt, en ook antikankereigenschappen bezit.

4.   Geen ademhalingsproblemen meer

Omdat uit ook als een anti-allergeen wordt beschouwd, kan het erg nuttig blijken te zijn bij allergieën die ademhalingsproblemen veroorzaken. In feite is er ook een studie gepubliceerd in het DARU Journal of Pharmaceutical Sciences waarin staat hoe het consumeren van ui een ontspannend effect heeft op de spieren van de geïsoleerde luchtpijp, waardoor patiënten met astma uiteindelijk gemakkelijk kunnen ademen. Allemaal dankzij de flavonoïden nogmaals.

5.   Het verbetert uw zicht

Conjunctivitis is een andere ziekte die vooral in dit deel van het jaar veel voorkomt. Bovendien geeft het selenium in uien een boost aan de aanmaak van vitamine E, waardoor pijnlijke oogproblemen op afstand worden gehouden. Er zijn ook veel natuurlijke oogdruppels die extracten van uiensap bevatten om de ziekten te bestrijden.

6.   Het verbetert de gezondheid

Beste mannen, het wordt ook tijd om van rode uien uw beste vriend te maken als u last heeft van bepaalde stoornissen. Er is een studie gepubliceerd in het tijdschrift Biomolecules volgens welke uien helpen bij het verhogen van het testosteronniveau bij mannen.

Nu u goed op de hoogte bent van de voordelen, hopen we dat u op een bepaalde dag geen uien vergeet of weggooit!