Switsj kinderkleding
Image default
Bedrijven

Is een balenpers een goede investering in mijn bedrijf?

Bij vele ondernemingen is een grote balenpers de vaste waarde geworden. Dit vinden wij helemaal niet gek. De machine is dan ook een productieve werknemer. Het vergroot de effectiviteit op de werkvloer. Het is een investering dat zich naarmate tijd goed terugverdient. Er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan een balenpers. Denk hierbij onder andere aan de veelzijdigheid van de machine. Het bespaart kosten op afval afvoeren en moeite voor de werknemers binnen uw bedrijf. Echter zijn er verschillende soorten en grootten op de markt. Hoe maak u de juiste keuze voor uw bedrijfssituatie?

De voordelen van de aanschaf

De balenpers is dus ontzettend populair in Nederland. Dat komt doordat bijna ieder bedrijf kampt met het probleem betreffend de grote afvalstromen. Dat kan papier, metaal, plastic of ander afval zijn. Ook al werken vele bedrijven aan een oplossing om efficiënter te werken waardoor minder restafval ontstaat, dat blijft toch lastig. Waar immers gewerkt wordt, ontstaat ook afval van welke aard dan ook. De balenpers kan deze afvalstroom verkleinen door het afval te persen. Zo kunt u meer afval kwijt in een container. Dit scheelt tijd voor werknemers en ruimte in de werkplaats. Dit zorgt voor betere werkomstandigheden.

Welke balenpers is het meest geschikt voor mijn onderneming?

Een balenpers brengt dus veel voordelen met zich mee. Deze betreffen voornamelijk tijd, ruimte en werkomstandigheden. Echter is zo’n machine redelijk groot. Bovendien zijn er vele verschillende soorten en maten op de markt. Dit maakt de keuze voor de juiste balenpers niet makkelijker. Op onze website staan echter elke balenpers genoteerd. Hier kunt u gemakkelijke de gegevens van de machines vergelijken. Zo heeft u een overzicht van grootte, technische gegevens en voor welke materialen ze geschikt zijn. Bovendien helpen onze deskundigen u graag in het vinden van de juiste oplossing binnen uw bedrijfssituatie.