Switsj kinderkleding
Image default
Bedrijven

Zo verminder je de CO2-uitstoot van je kledingzaak

De kledingindustrie is een dynamische sector waar constant vernieuwing plaatsvindt. Maar deze branche kent ook zo zijn nadelen. Een van de grootste nadelen is de CO2-uitstoot. Na de olie-industrie is de kledingindustrie namelijk verantwoordelijk voor de meeste CO2-uitstoot: meer dan 4% van de totale hoeveelheid die we wereldwijd uitstoten, komt uit de kledingindustrie (bron: milieucentraal). Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door fast fashion – kleding die je hooguit een seizoen lang draagt en dan weggooit. Wil jij dat de uitstoot van jouw kledingzaak minder hoog is? Daar kan textielbedrijf M.G. van Meel B.V. je bij helpen. M.G. van Meel B.V. is namelijk gespecialiseerd in kleding van bamboetextiel. Lees daarom snel verder, want in dit artikel lees je alles over het ontwerpen van je eigen private label van bamboetextiel.

Waarom wordt fast fashion minder populair?

Fast fashion is kleding die in snel tempo en tegen lage kosten in kledingwinkels wordt aangeboden. Door de snelle doorvoer en frequente veranderingen in het aanbod worden klanten voortdurend aangemoedigd om te winkelen. Het duurt meestal zelfs maar twee weken voordat een kledingstuk vanaf de tekentafel in de winkel belandt. Hoewel dit aantrekkelijk klinkt, brengt het voor jou als verkoper ook een uitdaging met zich mee. Steeds meer consumenten denken namelijk na over de milieuvervuiling die fast fashion met zich meebrengt. Klanten zijn bereid om meer te betalen voor kleding met een kleinere ecologische voetafdruk, die ze gedurende meerdere seizoenen kunnen dragen.

Waarom zou je kiezen voor bamboetextiel in je kledingassortiment?

Kleding die van bamboetextiel wordt gemaakt, is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld kleding van katoen. Bamboe groeit zonder de behoefte aan kunstmest, pesticiden of extra irrigatie en levert tien keer meer op per vierkante meter dan katoen. Aangezien bamboe een grassoort is, hoeft het alleen maar gekapt te worden en hoeft het niet opnieuw te worden geplant. Daarnaast heeft kleding van bamboetextiel diverse voordelen, zoals het vochtabsorberende vermogen en het goede ademen, wat ervoor zorgt dat de drager langer droog blijft tijdens een regenbui of als hij zweet.

Begin een eigen kledinglijn

Consumenten worden steeds bewuster van de milieuvervuiling die fast fashion met zich meebrengt en hebben er dan ook minder interesse voor. Ze zijn in plaats daarvan op zoek naar duurzame kledingstukken, zoals kleding van bamboetextiel. En omdat consumenten niet meer voortdurend hun garderobe willen vernieuwen, geven zij de voorkeur aan exclusieve kleding met een lange levensduur. Daarom is het winstgevend om je eigen kleding te ontwerpen en deze in jouw winkel aan te bieden. Bij M.G. van Meel B.V. heb je de mogelijkheid om een eigen merk te ontwikkelen en kleding te produceren van bamboetextiel. Op deze manier bied je in jouw winkel unieke kleding van uitzonderlijke kwaliteit aan. Laat de experts van M.G. van Meel B.V. je helpen bij het creëren van je eigen kledinglijn!