Switsj kinderkleding
Image default
Kinderen

Kinderboxsprings laten je kind comfortabel en luxe slapen!

Heb je al ooit van kinderboxsprings gehoord? Je ziet deze kinderbedden steeds vaker opduiken. Kinderboxsprings zijn eigenlijk hetzelfde als een boxspring voor volwassenen maar dan is het een boxspring voor een kind.  Het is een heerlijk comfortabel bed dat is opgebouwd uit meerdere lagen. Je ziet zo ook vaak als hotelbedden. Een boxspring is vaak opgebouwd uit een matrasbodem, met daarop een matras met pocketveren en daar weer bovenop een matrastopper van schuimrubber.

Wat zijn de voordelen van een kinderboxspring?

Het is voor kinderen erg belangrijk dat ze een goede nachtrust hebben. Nog belangrijker dan voor volwassenen. Het helpt bij de ontwikkeling van lichaam en geest. Het is van groot belang om kinderen een goed bed te geven. Een kinderboxspring zorgt ervoor dat je kind een heerlijke nachtrust heeft. Een ander voordeel van dit type is dat je door de lange levensduur en neutraal design, je kind er voor lange tijd zonder probleem in kunt laten slapen! Zo kun je ervoor zorgen dat je kind het over een aantal jaar nog steeds leuk vindt! Daarnaast zijn kinderboxsprings vaak in vele kleuren verkrijgbaar. Zodat je kind in een bed kan slapen met een kleur die hij/zij leuk vindt.

De matrassen van een kinderboxspring liggen doorgaans lekker zacht. Van alle soorten bedden ligt een boxspring het zachtst. Omdat een kinderboxspring hoger is dan een regulier bed, kun je het bovendien makkelijker opmaken. Naast al deze voordelen is het ook een betaalbaar bed. Waar boxsprings voor volwassenen vaak heel veel geld kosten, zijn de kosten voor een kinderboxspring een stuk lager. Nog een voordeel dan: bij een boxspring voor een kind kan je niet door de lattenbodem zakken. Hierdoor kan je kind lekker stoeien met zijn broertje, vriendje of zusje zonder dat het bed het begeeft.

Wat voor maten kinderboxsprings zijn er?

Een boxspring is verkrijgbaar in de maten 100x200cm en als twijfelaar, wat 120x200cm is. Dit zijn de gangbare maten voor kinderboxspringbedden.

Wat kinderen en ouders over slapen op een kinderboxspring zeggen

“Moreno (10 jaar):”Mijn bed ligt nu heel erg lekker sinds ik in een kinderboxspring slaap. Eerst had ik soms last om in een slaap te vallen, maar dat gebeurt mij nu niet meer zo snel. Ik val nu vaak binnen een kwartier in slaap en wordt weer wakker wanneer mijn wekker gaat de volgende ochtend.

Ook Sabine (13 jaar) is te spreken over kinderboxsprings: ” Ik vind dit bed zoveel mooier en leuker dan een gewoon eenpersoonsbed. Het slaapt daarnaast ook nog eens geweldig! En als ik samen met vriendinnen op mijn tablet een film aan het kijken ben, hoef ik mij geen zorgen te maken dat de lattenbodem doorzakt. Dat is bij mijn vorige bed een keer gebeurd. Dat was echt grappig!”

Mark (46 jaar, vader van Joanne en Timon): “Ik merk dat mijn kinderen beter slapen. Ze zijn minder humeurig in de ochtend dan voorheen. Ze staan gewoon op wanneer ze naar school moeten, waar ik voorheen erg mijn best moest doen om ze uit bed te krijgen. Daar ben ik erg blij mee! En deze bedden gaan ontzettend lang mee. Dat kost minder geld dan aanschaf van een gewoon eenpersoonsbed.”

Waar te koop?

Bij vele beddenzaken kun je tegenwoordig wel een aantal kinderboxsprings vinden. Een andere plek waar je veel van dit type bedden vindt is Emob. Hier vindt je meer dan 10 verschillende modellen boxsprings voor uw kind.