Switsj kinderkleding
Image default
Kinderen

Op welke leeftijd bepalen kinderen wat ze aantrekken?

Baby’s, dat weten we zeker, dragen wat hun moeder ze aantrekken. Ze hebben totaal geen eigen mening over kleding. En bij sommige kinderen, vooral bij jongens (sorry voor dit stereotype) kan dat heel lang zo blijven. Mijn zoon was pas een jaar of tien, toen hij zich voor zoiets als kleding ging interesseren.

Dochterlief was een volkomen ander verhaal. Als kleuter al, wist ze precies wat ze wilde. Roze jurken, met wijde rokken! Niet bepaald het soort kleding dat mij aansprak. Ik ben nu eenmaal meer het spijkerbroek-type. Enfin, wat zal ik zeggen: ik leerde het waarderen…

Over het algemeen beginnen kinderen zich voor anderen (en de mening van anderen) te interesseren als het kind ongeveer zes jaar is. Dat is de periode waarin ze echt definitief kleuter af zijn. Je ziet nu ook hoe ze zelf bepalen met wie ze vriendschap sluiten. En je ziet hoe ze vaak bij een groepje willen horen. Een proces dat een leven lang door gaat!

 

En bij een groepje horen: daar hoort ook bepaalde muziek en bepaalde kleding bij!

Op BabyenKind.nl laten we graag zien wat een kind beweegt en vooral hoe een kind zich ontwikkelt. Het voorbeeld in het begin laat al zien, dat we ons ervan bewust zijn, dat ieder kind zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo ontwikkelt.

Toch kan het voor ouders heel prettig zijn, zich af en toe op de hoogte te stellen van een “gemiddelde’” als het gaat om de ontwikkeling van je kind van 6 tot 12 jaar. Het kan heel geruststellend zijn om te lezen dat die grote mond, die snel wisselende buien, misschien lastig zijn, maar ook geruststellend doodnormaal.

 

Bezoek Baby en Kind

Naast artikelen over de ontwikkeling van je kind, over gezondheid en vriendjes, vind je bij ons ook enorm veel mamablogs. En die zijn heerlijk voor de herkenning en een brede glimlach.

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, tenslotte.

https://www.babyenkind.nl/ontwikkeling-van-kind-van-6-jaar/