Switsj kinderkleding
Image default
Bedrijven

Zelf aan de slag met tricot stoffen

Wilt u mooie kleding maken voor een zomerse look? Verstandige keuze! Dit kan onder andere door te werken met tricot stof. Het grote voordeel van zelf kleding maken van tricot stoffen is dat u veel keus hebt. U kunt zelf kiezen hoe uw kleding eruit komt te zien, wat ervoor zorgt dat u uw kleding als het ware kunt ontwerpen. Dat is natuurlijk een flinke pre ten opzichte van de standaard kledingwinkels of webshops, waar u maar rondslentert of surft naar mooie kleding.

Waarom tricot stoffen?

Er zijn enkele sterke voordelen op te noemen van kleding van tricot stof. Twijfelt u over de aanschaf van tricot stoffen? Loop dan de volgende punten even door, zodat u voor uzelf kunt kiezen of tricot stof de juiste keuze is.

–        Stevigheid: Zelfgemaakte stoffen kleding van tricot is over het algemeen stevig;

–        Keuzevrijheid: het grootste voordeel van tricot stoffen is de ruime keuze aan kleuren en patronen waar u uit kunt kiezen wanneer u de stof gaat uitzoeken bij een stoffenzaak;

–        Soepel: Tricot stoffen zijn over het algemeen vrij rekbaar door de breibinding;

–        In verschillende samenstellingen verkrijgbaar: Tricot stoffen kunnen van verschillende soorten garen worden gemaakt, waaronder viscose, polyester en katoen. Elke soort garen brengt zijn eigen karakteristieken mee. Zo glanst viscose tricot over het algemeen wat meer dan katoen tricot, en onderscheidt bamboe tricot zich doordat deze stof sterk en zacht is.

Opties met tricot stoffen

De naam tricot komt voort uit de Franse benaming ‘tricoter’, wat breien betekent en refereert naar de breibinding die de stof kenmerkt. Tricot stof is uitermate geschikt is om kleding van te maken, onder andere vanwege de rekbaarheid van de stof en doordat tricot koel draagt. U kunt deze stof benutten om niet alleen uzelf maar ook uw kinderen van een mooi nieuwe T-shirt, jurkje of vestje te voorzien. Daarnaast is het ook ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld de aankleding van een (kinder)kamer. Tricot stof leent zich hier perfect voor, door de ruime keuze aan motieven, kleuren en soepelheid. Let op: bij de aanschaf van tricot stof is het altijd belangrijk om te kijken naar de samenstelling en wasvoorschriften van de precieze stof van uw keuze.