Switsj kinderkleding
Image default
Kinderen

3 tips voor een goede hike

Nu met z’n allen meer thuis zijn, wil je er vast weleens op uit. Wandelen is gelukkig helemaal coronaproof. In dit blog delen we drie tips die je kan gebruiken bij je volgende hike!

Route uitstippelen

Hiken kan altijd en overal. De route van je huis naar de supermarkt is eigenlijk al een wandeling. Maar als je gaat voor een ‘echte hike’, dan wil je natuurlijk wel een leuke route. Gelukkig is er overal wel mooie natuur te vinden. Ben je (nog) geen ervaren wandelaar? Geen probleem. Door van tevoren een route uit te stippelen, weet je zeker dat je op de mooiste plekjes komt. Zorg dus voor een goede voorbereiding en stippel de route uit! Dit kan je eenvoudig doen via Google Maps, maar wat dacht je van het checken bij ervaringsdeskundigen? Natuurmonumenten verzamelt bijvoorbeeld de mooiste routes door Nederland. En anders weten vrienden of familie vast wel plekjes die je zeker eens wandelend moet bezoeken. 

Rugzak (inclusief essentials)

Een goede rugzak mag zeker niet ontbreken tijdens je hike. Let op dat de rugzak waterdicht is, comfortabel zit en wat gewicht kan dragen. De inhoud van de rugzak varieert wat je verstaat onder een hike, maar er zijn een paar dingen die altijd handig zijn. Allereerst zijn eten en drinken een must. De kracht van water mag je zeker niet onderschatten. Qua snacks kan je denken aan noten of gedroogd fruit. Dit bevat veel calorieën zodat je goed vol zit. Een kleine EHBO kit kan ook heel handig zijn. Vul deze onder andere met blarenpleisters, tissues en paracetamol. En last but not least: vergeet niet om contant geld mee te nemen. Handig in noodgevallen én je weet maar nooit wanneer je een buurtboerderij tegenkomt met handgemaakte jam of honing.

Comfortabele outfit

Een wandeloutfit? Het lijkt in eerste instantie misschien oppervlakkig, maar een goede outfit kan het wandelen een stuk leuker maken. Tijdens je hike gaat het om rust vinden in de natuur en mooie plekken ontdekken. Niet om vlekken op je broek of loszittende veters. Draag om die reden een comfortabele broek die vies mag worden zodat je comfortabel kilometers kan maken. Ook kan je je het beste kleden in lagen. Mocht je het warm krijgen – en wandelen is vaak intensiever dan gedacht – dan kan je gemakkelijk een laag verwijderen. Goede wandelschoenen zouden de topprioriteit moeten zijn. Dames wandelschoenen en heren wandelschoenen zijn tegenwoordig heel fashionable. Maar comfort gaat natuurlijk boven alles. Check of de schoen goed past én waterdicht is. Zo ben je helemaal voor je hike.