Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

De combinatie van een open haard en een rieten dak

Als je een rieten dak hebt, moet je met sommige dingen een beetje extra voorzichtig zijn. Rieten daken hebben veel voordelen, waaronder de mooie en luxe uitstraling van het dak. Maar ze hebben helaas ook wat nadelen. Een van de nadelen is dat rieten daken meer risico hebben om vlam te vatten dan bijvoorbeeld dakpannen. Daarom zijn mensen vaak huiverig om de combinatie van een open haard in het huis en een rieten dak op het huis. In dit artikel lees je wat je kunt doen om toch deze combinatie te kunnen hebben en niet een te groot risico op brand te lopen.

Het belangrijkste dat je moet aanschaffen is een vonkenvanger. Je plaatst deze tussen de schoorsteenkap en de schoorsteen en het zorgt ervoor dat de vonken die eventueel kunnen vrijkomen niet de schoorsteen uitkomen en op het rieten dak terecht zullen komen. De vonkenvanger is gemaakt van een bepaald gaas. Het is heel belangrijk dat dit gaas roestbestendig is, anders kun je er niet lang mee doen. Het is het beste om de vonkenvanger te laten plaatsen door een professional, zodat je zeker weet dat het goed geplaatst is en dat het de brandveiligheid groter maakt.

Wil je nog minder risico lopen, dan is het aan te raden om een sierkap te nemen. Dit zorgt voor nog minder risico op brand. Ook zorgt dit ervoor dat het niet kan inregenen, dus dat is nog een extra voordeel.

Als je twijfelt over de brandveiligheid van jouw huis, zeker als je een rieten dak hebt, is het altijd verstandig om een rietdekker in de schakelen. Deze mensen weten alles van daken en de veiligheid hiervan. Zo kun je je goed laten adviseren en weet je wat je kunt verbeteren zodat je brand in je huis zo veel mogelijk kunt voorkomen.

 

https://www.rietwerk.nl/