Switsj kinderkleding
Image default
Bedrijven

Drie redenen om werkkleding te dragen

Er zijn veel bedrijven in Nederland waarbij de werknemers vrij zijn in hun kledingkeuze. Echter kiezen steeds meer bedrijven ervoor dat werknemers dezelfde werkkleding moeten dragen. Dit heeft namelijk meerdere voordelen voor het bedrijf, maar ook voor de werknemers. In dit artikel geef ik drie redenen waarom het goed is om werkkleding te dragen.

  1. Herkenbaarheid

Een van de meest bepalende redenen is vanwege de herkenbaarheid. Wanneer al het personeel dezelfde werkkleding draagt, zorgt dit voor een goede uitstraling naar de buitenwereld toe. Het is voor mensen duidelijk te herkennen welke mensen bij een bedrijf horen. Het is bijvoorbeeld in een winkel erg onhandig voor de winkelier als hij of zij niet duidelijk kan zien wie de werknemers zijn. 

  1. Veiligheid

Voor veel sectoren is veiligheid de belangrijkste reden om werkkleding te dragen. Sommige sectoren hebben zelfs een verplichting om beschermende werkkleding te dragen. Zo dienen mensen in de bouw werkkleding te dragen zoals een werkbroek en werkschoenen. Naast de kans op ongelukken is het ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen de slechte weersomstandigheden. Dit geldt vooral voor mensen die voornamelijk buiten werken. Een goede tricorp jas is bijvoorbeeld van groot belang om eventueel ziekte of verkoudheid tegen te gaan. 

  1. Betere prestaties

Een ander bijkomend voordeel van werkkleding, is dat werknemers zich vaak goed en veilig voelen. Als werknemers namelijk allemaal dezelfde kleding dragen, zorgt dit voor een samenhorigheidsgevoel. Daarnaast helpt het werknemers ook bij de bewustwording van hun gedrag. Ze houden er namelijk rekening mee dat ze het gezicht van het bedrijf zijn op dat moment. Al deze factoren bij elkaar zullen een positieve bijdrage hebben in de werkprestaties. 

Wil je graag meer informatie over een Tricorp jas of over andere kledingstukken? Neem dan snel een kijkje op https://www.tricorpstore.com/