Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Ondehoud je belangrijkste onderdelen

Je zal het waarschijnlijk niet beseffen, maar je tanden en kiezen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam. Wanneer we worden geboren hebben we nog geen tanden, na mate van tijd ontstaan er de eerste tandjes, de melktanden. Deze melktanden zijn kleiner, minder sterk en minder wit dan het volwassen gebit dat zich na het melkgebit laat ontwikkelen. Het volwassen gebit is het gebit dat we ons hele leven behouden. Toch is het vaak zo dat het volwassen gebit niet direct in een keer goed staat. Toch is dat essentieel om goed te kunnen eten en praten, dit laatste is vooral van belang wanneer de stand van de kaken niet goed is.

Het kan voorkomen dat de tanden en kiezen niet in een keer goed groeien, de oorzaak hiervan is dat de melktanden niet allemaal in een keer uit vallen en het volwassen gebit niet in een keer door komt. Wat er op dat moment gebeurt is dat de tand of kies die door komt het moet doen met de beschikbare ruimte ook al is deze ruimte ongunstig en ligt de tand er niet helemaal goed onder waardoor hij niet goed kan doorgroeien. Wat er op dat moment gebeurt is dat de tand scheef gaat groeien of er gewoonweg geen ruimte is om naar boven te groeien. Het is daarom goed om al in een vroeg stadium een beugel te nemen bij de orthodontist.

Dit is het beste te doen wanneer je jong bent zo rond een jaar of 13-14. Dit komt omdat het gebit dan nog een beetje aan het groeien is en het makkelijker recht gezet kan worden dan wanneer je al lang en breed volwassen bent. Een beugel volwassene kan ook gewoon, maar het zal ongetwijfeld wat langer duren dan bij kinderen. Toch is het goed om te doen wanneer de tanden of kiezen scheef staan, je zal merken dat je beter kan vermalen.

http://www.orfeokliniek.nl/