Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Donkere oksels lichter maken – Verschillende methodes

Zwarte oksels lichter maken – Last van lelijke donkere oksels? Dan ben je zeker niet de enige. Donkere oksels kunnen door heel wat oorzaken ontstaan, het is dan ook belangrijk om altijd eerst de oorzaak te vinden alvorens je met een behandeling start. Gelukkig is dit huidprobleem heel goed te behandelen en zijn er ook verschillende goed werkende behandelmethodes. Lees je mee?

 

Ontstaan van zwarte oksels

De huid onder je oksels kan door heel veel verschillende oorzaken donker kleuren. Het is dan ook belangrijk om de oorsprong te achterhalen. Hieronder staan de meest voorkomende redenen:

 

1) Scheren

Helaas zorgt scheren ervoor dat de huid onder je oksels bij iedere scheerbeurt beschadigd. Om snel te herstellen maakt de huid daarom meer cellen aan, deze cellen kunnen ervoor zorgen dat de huid onder de oksels dikker wordt en een vaal uiterlijk krijgen. Hoe vaker je dit proces herhaalt, hoe donkerder en schraler de huid wordt.

 

2) Deodorant gebruik

Na het scheren gebruiken de meeste mensen direct deodorant om vervelende geurtjes te maskeren. Maar wist je dat je beter minimaal 2 uur kunt wachten? Wanneer je direct deo smeert dan irriteer je de huid nog meer, waardoor er een extra reactie ontstaat. Stel dat dus altijd even uit en gebruik pas deodorant na minimaal twee uur.

 

3) Erfelijkheid

Een donkere huid onder de oksels kun je ook van familie erven. Hebben je ouders of ooms en tantes hetzelfde probleem? Wellicht dat je het dan geërfd hebt. Erfelijkheid komt veel voor bij mensen met een licht getinte tot donkere huidskleur. Wanneer je dit hebt dan kun je het beste de oksels bleken, dat blijkt toch wel de meest effectieve manier om zwarte oksels te bestrijden.

 

Skinlight whitening treatment voor mooie oksels

 

https://www.facebook.com/skinlight.nl