Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Een simpele kerst

Als we de kerstfilms moeten geloven, is iedereen diep in zijn hart wel dol op kerst. Er zijn natuurlijk kerstfilms die gaan over mensen die een hekel hebben aan kerst, zoals ‘The Gringe Who Stole Christmas’ en ‘A Christmas Carol’ bijvoorbeeld. Maar die eindigden beide goed, met de hoofdpersoon die toch in zag dat kerst geweldig is. In het echte leven is dit niet waar. Er zijn heel veel mensen die helemaal niet om kerst geven. Voor hen is het meer een verplichting dan iets waar ze van houden. Maar toch doen ze aan de traditie mee, omdat ze ermee opgegroeid zijn en de traditie hoog willen houden. Ze willen er toch een beetje bijhoren. Maar hoe kan je er nou heel makkelijk, met zo min mogelijk geld en moeite, vanaf komen?

Koop ten eerste een complete kerstboom. Het laatste wat je wilt doen als je niet van kerst houdt, is het urenlang uitzoeken en versieren van een kerstboom. Dit kost heel veel meer geld en moeite, want het apart uitzoeken van kerstversiering is duurder en kost veel meer tijd. Een versierde kerstboom kopen is zo gedaan en dan heb je meteen iets in huis staan, zonder er eindeloos voor moeten hebben gezocht en gezwoegd.

Daarnaast kost het kerstdiner altijd veel tijd en geld. Om dit te voorkomen, heb je twee opties. Ten eerste kan je iedereen vragen zelf een of twee gerechten mee te nemen. Hierdoor heeft iedereen wat hij of zij lekker vindt en hoef jij minder na te denken wat je gaat maken, boodschappen doen en in de keuken zwoegen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een makkelijk gerecht te maken. Dit kan bijvoorbeeld zo’n pakket in de supermarkt zijn, waar alle ingrediënten al in zitten. Dan hoef je alleen nog maar het recept goed te volgen om zeker te weten dat je iets heerlijks maakt.

 

https://www.xmasdeco.nl/