Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Een steentje bijdragen

Het is een feit: global warming bestaat. Door de uitstoot van CO2 is de aarde uit balans en warmt het klimaat weer op. Deze uitstoot komt door uitlaatgassen, brand, en zelfs het maken van kleding. CO2 wordt bijna overal voor gebruikt, en dit is echt niet goed voor de aarde. Als je zelf je steentje bij wilt dragen zijn er verschillende dingen die je kan doen om duurzaam te leven. Hieronder vindt je een paar dingen die jij beter kan doen.

Koop duurzame kleding.

Het is erg belangrijk om de kleding die je normaal draagt weg te gooien of weg te geven en over te stappen op duurzame kleding. Dit is veel beter voor het milieu, omdat CO2 uitstoot is verminderd bij de productie van deze kleding. Je betaalt wel meer voor dit, maar het is het helemaal waard om te weten dat jij het goed doet. Douche niet te lang

Veel watergebruik is water verspilling. Het is belangrijk om goed te douchen, maar zorg er voor dat dit echt niet langer is dan vijf minute. Zo zorg je er voor dat er geen toekomstige watertekort iis in Nederland, omdat het land steeds droger wordt. Vervang apparaten

Het is ook belangrijk om apparaten te vervangen die veel kunnen uitstoten. Denk aan lampjes en strijkijzers. Maar ook de ketel kan duurzaam worden. Vervang de ketel met een pellet boiler. Deze pellet cv ketel met boiler is een duurzame manier, want voor pellets wordt geen hout gebruikt en de ketel gebruikt geen gas meer, dus er is geen co2 uitstoot meer.

Pak niet de auto als het niet nodig is

Moet je even naar de stad? Bespaar benzine en uitstootgassen en ga met het openbaar vervoer, als het heel dichtbij is en bereikbaar. Het is niet nodig om met de auto te gaan dan, openbaar vervoer is veel zuiniger. Dit komt doordat openbaar vervoer veel meer mensen kan mee voeren, en dus relatief gezien minder uitstoot dan een auto waar meestal maar 4 tot 6 mensen kan inzitten.

 

 

 

 

 

 

http://wijsmanduurzaam.nl