Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

EMDR therapie

Er is een nieuwe therapie in opkomst, die als een soort wondermiddel werkt. Het kan voor veel dingen gebruikt worden op het gebied van mentale klachten en lost de problemen beter op dan welke therapie dan ook. Ik heb het hier over EMDR.

EMDR is een therapie die in eerst instantie gebruikt wordt om trauma’s te kunnen herleven en zo te verwerken. De bedenker van de therapie ontdekte de therapie toen ze tijdens haar wandeling steeds haar ogen van links naar rechts bewoog terwijl ze nadacht over haar lastige verleden. Ze merkte dat ze na een aantal wandelingen steeds minder last had van pijnlijke herinneringen en ontdekte zo EMDR. Bij EMDR therapie is het de bedoeling dat je aan je trauma denkt, terwijl de therapeut zijn of haar vinger van links naar rechts beweegt. Jij moet deze vinger volgen, maar ook de trauma herbeleven. Hierdoor moet je brein twee dingen tegelijk doen. Dit kan het niet, en daarom verdeelt het de aandacht en doet het beide taken minder goed. De volgende keer dat je aan de herinnering denkt, zal het een wat vagere herinnering zijn. Zo kun je bijna alle kracht uit een nare herinnering halen.

EMDR werkt dus heel goed bij het verwerken van trauma’s en het overkomen van PTSS. Maar dat is niet de enige taak waar het goed voor is. Het helpt ook erg tegen andere dingen. Zo kan het liefdesverdriet verminderen en ook andere nare herinneringen  laten verdwijnen. Het is een ongelooflijk sterk middel waar het laatste nog niet van is ontdekt.

Denk je dat je baat zou hebben bij deze therapie? Ga dan op zoek naar een goede psycholoog Amsterdam, zodat je emdr therapie Amsterdam kunt volgen. Daar word je goed geholpen en ben je hopelijk weer heel erg gauw weer van je klachten af.

https://piekerpoli.nl/