Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Horloge reparatie

Zorg goed voor uw horloge: reparatie- en onderhoudstips

Voor veel mensen zijn horloges een echt pronkstuk en wordt het gedragen als een sieraad. Dat geldt ook voor kinderen en kinderhorloges. Toch kan het weleens voorkomen dat uw horloge na een tijd slijt. Dit is volkomen normaal en gebeurt met de tijd, aangezien u uw horloge waarschijnlijk elke dag om uw pols draagt en het horloge constant blootstaat aan allerlei invloeden van buitenaf zoals vocht, stof en bewegingen. Gelukkig zijn de meeste problemen snel te verhelpen na een bezoekje bij de juwelier, waar u terecht kunt voor de meeste horloge reparaties en tips voor onderhoud.

 

Preventieve zorg

Als u zuinig op uw horloge wil zijn, is het belangrijk om een aantal preventieve maatregelen te nemen. Sommige horloges zijn niet waterdicht. Het is dan ook niet verstandig om het horloge te dragen om een vochtige pols, bijvoorbeeld van het wassen van uw handen. Dit kan slecht zijn voor het horloge, omdat er kans bestaat dat er water of condens in uw horloge terechtkomt. Heeft u een vermoeden dat dit is gebeurd met uw horloge? Aarzel niet en ga ermee naar uw juwelier, ook als het klokje nog werkt. Het vocht kan namelijk op den duur roest veroorzaken en roest kan het binnenwerk van uw horloge beschadigen. Zuyver Juwelier, gevestigd in Harderwijk en Dronten, kijkt graag voor u na of uw horloge beginnende waterschade opgelopen heeft. De juwelier signaleert of eventuele horloge reparatie noodzakelijk is, of kan het horloge voor u schoonmaken zodat het horloge weer even mee kan.

Horloge reparatie na slijtage

Door dagelijks gebruik van uw horloge, is het onvermijdelijk dat het horloge op een gegeven moment slijtage zal vertonen. De meeste slijtage aan uw horloge zijn makkelijk te verhelpen. Is het horlogebandje bijvoorbeeld erg versleten en is het toe aan vervanging, dan kunt u gewoon bij uw juwelier terecht. Ook het vervangen van het horlogeglas of de batterijvervanging behoren tot de service die Zuyver Juweliers u kan bieden. Deze juwelier heeft meer dan 1000 horlogemodellen in hun assortiment, waardoor er ook veel kennis is van verschillende soorten horloges. Op deze manier kunnen zij vrijwel ieder horloge met zorg repareren.

http://www.zuyverjuweliers.nl/goudsmid/