Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Tabak wordt steeds duurder

Er zijn veel mensen in Nederland die roken. Maar naast dat het vanzelfsprekend erg slecht is voor de gezondheid is het ook erg slecht voor de portemonnee. De tabaksindustrie blijft de prijzen van een pakje sigaretten maar verhogen. Het is daarom ook logisch dat steeds meer mensen over stappen op een wat goedkoper en gezonder alternatief. Dit alternatief is de waterpijp of shisha. Doormiddel van een smaakje en minder tabak kan er ook worden gerookt en in de mensen hun behoefte worden voorzien. De waterpijp is dan ook iets wat de laatste jaren enorm is opgekomen. Vooral onder jongeren is het enorm populair. Jongeren hebben vaak nog niet de financiële middelen om veel sigaretten te kopen wat aan de ene kant ook positief is. Maar als plaatsvervanger gebruiken ze dan vaak de waterpijp en allemaal shisha smaken. In dit artikel zal er meer informatie gegeven worden over hoe de wereld van de waterpijp en shisha eruit ziet en waarom het juist nu zo populair geworden is.

Zoals gezegd is het vooral heel erg populair onder de jongeren geworden. Maar de waterpijp komt oorspronkelijk uit India velen eeuwen geleden. En tot de laatste jaren was het eigenlijk alleen populair onder de ouderen mensen. Want naast India werd het ook veelvuldig gebruikt in het midden oosten. Vooral de ouderen deden hier aan en de jongeren nauwelijks. Maar tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid. Want jongeren komen vaak bij een in een shisha lounge om te chillen en waterpijp te roken. Het is redelijk goedkoop en het biedt ontspanning. Vaak zitten de jongeren dan in groepen te lurken aan waterpijp slangen. Het is dus tegenwoordig enorm populair en dat komt vooral doordat de prijzen van de tabaksindustrie gestegen zijn. Want jongeren willen vaak niet te veel betalen en kiezen dus vaker voor een goedkoper alternatief zoals de waterpijp.

De waterpijp is en blijft dus een grote trend in de Nederlandse tabaksindustrie. Dit gebeurd dan veelal onder jongeren maar ook ouderen doen het nog veelvuldig in een zogeheten shisha lounge.

https://premium-hookahs.nl/