Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Tips bij het samen klussen

Geen zin om alleen die hele kast in elkaar te zetten? Samen klussen is toch veel handiger (en niet te vergeten veel gezelliger)! Zo ben je (vaak) veel sneller klaar met wat er gedaan moet worden en kan je toch nog quality time doorbrengen met je vriendin, vriend, ouders of kinderen.

Samen klussen kan echter wel voor onenigheid zorgen. De één weet het soms beter dan de ander en dat zorgt al snel voor irritaties. Misschien gebruik jij wel woodies schroeven voor een bepaalde klus, terwijl je vriend vindt dat je beter snelbouwschroeven kan gebruiken. De belangrijkste tip om een ruzie te voorkomen tijdens het klussen is dan ook om de gebruiksaanwijzing door te lezen. Vaak willen we denken dat we het allemaal wel weten en geen gebruiksaanwijzing nodig hebben, maar dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent en weet welke stappen je moet volgen. Zo houd je aan het eind ook niet een paar schroefjes over die eigenlijk gebruikt hadden moeten worden.

Zorg er ook voor dat je de juiste gereedschappen en materialen in huis hebt. Maak voordat je begint een lijstje van benodigdheden, zodat je oneindige tripjes naar de bouwmarkt kan voorkomen omdat je toch nog iets vergeten bent.

Maak een duidelijke taakverdeling. De één is beter in het schilderen, terwijl de ander beter is in het behangen. Kijk naar wat je eigen talenten zijn en die van je klusmaatje. Spreek aan de hand daarvan af wie wat gaat doen, zodat jullie elkaar ook niet in de weg zitten.

Als je het even niet meer ziet zitten, las dan een pauze in. Ga even wat anders doen en begin na een paar uur opnieuw (of de volgende dag). Zo voorkom je frustraties en je zal zien dat het na de pauze een stuk beter en gezelliger verloopt.

Vergeet niet dat niet alle klusjes voor jullie zijn weggelegd. Soms is het dan ook gewoon beter om een professional voor bepaalde taken in te huren. Het kost dan misschien wel wat meer geld, maar daar krijg je ook kwaliteit voor terug.

https://www.bnvtools.nl/