Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Aanvullende scriptiehulp van Scriptium

Voor excellente aanvullende scriptiebegeleiding kun je terecht bij Scriptium. Dit Nederlandse en Vlaamse centrum voor educatieve ondersteuning verzorgt begeleiding op maat voor alle studenten, cursisten en professionals die zich laten bijscholen. Soms is de begeleiding die de jouw onderwijsinstelling verzorgt niet toereikend. Persoonlijke omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je net even extra hulp nodig hebt of jouw werk graag wil doorspreken met een taalexpert.

 

Scriptiebegeleiding

De scriptiebegeleiders van Scriptium hebben zich gespecialiseerd in allerlei verschillende vakgebieden. Voor de businesstak is een breed scala aan specialisten beschikbaar gesteld met affiniteit met marketing, bedrijfskunde, management, hr, finance & accounting en alle andere mogelijke businessrichtingen. Spreek een middag met een begeleider af om bijvoorbeeld de formulering van de onderzoeksvragen aan te scherpen. Of ga een uurtje zitten met een expert om het taalgebruik van je scriptie te optimaliseren, de toon professioneler te maken en algehele taalfouten te verwijderen. Laat je scriptie ook nakijken door een professional.

 

Studiebegeleiding

Dezelfde begeleiders zijn tevens beschikbaar voor het leveren van algemene studiebegeleiding. Een studie kan veel tijd kosten naast gezin, werk en sociaal leven. Het kan dan zeker wenselijk zijn om studieproblematiek door te spreken met een begeleider of om samen inhoudelijk leerstof te behandelen. Het is als het ware bijles op maat voor volwassenen. Bovendien werkt een wekelijkse of tweewekelijkse afspraak met een begeleider zeer motiverend en blijft de studie zo op de rit.

 

Tekst- en scriptiecorrectie: taal

Het is van essentieel belang dat een scriptie of marketingonderzoek van juist en het juiste taalgebruik voorzien is. Het spreekt voor zich dat een professioneel document vrij moet zijn van taal- en stijlfouten. Je kunt je scriptie of tekst insturen naar Scriptium voor eenprofessionele correctie op taal, structuur en inhoud. Bij een taalcontrole bekijkt een expert jouw werk en worden alle taalfouten gemarkeerd. Er wordt tevens feedback verstrekt over woordkeuze en stijltoepassing. Is jouw scriptie objectief en professioneel genoeg?

 

Tekst- en scriptiecorrectie: structuur

Een structuurcontrole richt zich vooral op de informatiestructuur in alinea’s en hoofdstukken. Is alle benodigde informatie aanwezig? Wordt informatie misschien onnodig herhaald? Dat laatste komt de efficiëntie van een scriptie of onderzoek niet ten goede. En bij ontbrekende informatie wordt het onderzoek onduidelijk en moeilijk te lezen voor de lezer. Bovendien kan er een gat bestaan tussen de tekst zoals de auteur deze bedoeld heeft en de tekst zoals de lezer deze opvat. Dit gat ontstaat vooral door onduidelijke verwijswoorden. Een corrector van Scriptium beoordeelt deze verwijswoorden en voorziet je van feedback. Het is beter dan de spellingscontrole van Word.

 

Tekst- en scriptiecorrectie: inhoud

Een scriptie moet voldoen aan vele teksteisen. Zo moeten alle vereiste onderdelen aanwezig zijn en moeten de verbanden tussen de hoofdstukken duidelijk beschreven worden. Daarnaast is het belangrijk dat een onderzoek afgebakend wordt, dat de juiste literatuur beschreven is en dat, bijvoorbeeld, de conclusie daadwerkelijk antwoord geeft op de onderzoeksvraag. In de praktijk is ook vaak te zien dat de informatie in een eventueel theoretisch kader niet terug te vinden is in de rest van het onderzoek. Over dergelijke zaken verstrekt een corrector van Scriptium feedback bij een inhoudcontrole.

http://www.scriptium.nl/