Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Verven van suède

De afgelopen weken heeft het enorm hard gestormd en geregend. De kan is groot dat jouw mooie suède schoenen schade hebben gekregen. Aangezien we nu weer richting de zomermaanden gaan wil je natuurlijk je mooie suède loafers graag weer dragen. Om de schoenen weer mooi te laten lijken kan je de suede schoenen verven. Nu we toch allemaal binnen moeten zitten door de coronacrisis heb je mooi de tijd om de schoenen een nieuw leven in te blazen. Het is een makkelijk proces, je zal allereerst moeten beginnen met het schoon maken van de schoenen. Daarna kan je beginnen met het verven. Hoe precies in detail gaat, gaan we je verder uitleggen in deze interessante blog.

Als je dus van plan bent om je schoenen weer terug te brengen naar z’n oude staat, moet je zorgen dat je goed voorbereid bent. De eerste stap die je zet is jezelf beschermen tegen de chemicaliën van verf. Draag daarom oude kleding en een short en vergeet ook niet de handschoenen aan te trekken want je wilt tenslotte niet dat de verf op je handen terecht komt. Zodra je de voorbereiding voldaan hebt, is het tijd om de schoenen te behandelen. Heb je veters in je schoenen? Haal die er dan als eerst uit. Span daarna de schoen met een schoenenspanner of doe wat kranten in de schoen zodat de schoen bol komt te staan.

De volgende stap die je onderneemt is het schoonmaken van de suède schoen. Een suède schoen heeft een andere aanpak nodig dan een leren schoen. Voor suède schoenen heb jee suède borstel nodig. De borstel zorgt ervoor dat het vuil uit de schoen kan worden gehaald. De schoen moet grondig gereinigd worden voor het beste resultaat. Zodra de schoenen schoon gemaakt zijn is het tijd voor schoenen verven. Breng de verf geleidelijk aan en doe dit met precisie. Probeer het niet af te rafelen, maar neem de tijd.

 

https://www.deleerverfwinkel.nl/