Switsj kinderkleding
Image default
Shopping / Clothing

Ongelukken thuis

Door de coronacrisis besteden we veel tijd in huis. Het kabinet heeft ons aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven om het virus in te dammen. Deze maatregelen zullen nog wel een aardig lange tijd aanhouden. Omdat thuis een hele comfortabele plek is, is de kans op een ongeluk ook groot. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door onoplettendheid. Een ongeluk in huis kan aardig wat schade aanbrengen en dat is het laatste wat je in deze tijd wilt. Om ongelukken in het huis te voorkomen hebben wij een blog geschreven met dingen waar je extra goed op moet letten.

Badkamer

De badkamer is ieders huishouden een plek waar veel ongelukken gebeuren. Veilig douchen kan best lastig zijn omdat de grond vochtig is. In Nederland zijn er jaarlijks honderden ongelukken in de badkamer. Een val in de badkamer kan ervoor zorgen dat je iets breekt waardoor in je in het ziekenhuis terecht komt. Om dit te voorkomen is het handig om een grip in de douche te monteren. Zo heb je altijd houvast als de grond te glad blijkt te zijn. Als je wat meer geld in kas heb kan je er voor kiezen om een lichaamsdroger te kopen. Een lichaamsdroger ‘föhnt’ als het ware je gehele lichaam droog binnen enkele minuten. De droger hang je op in de douchecabine en voorkomt dat je een handdoek moet gebruiken.

Het bed

De slaapkamer klinkt voor jou waarschijnlijk als de plek waar je lekker tot rust komt. Dit is ook zeker het geval maar tijdens een actieve droom is de kans groot dat je ineens wakker wordt op de grond. Als je jong bent kan je z’n klap wel handelen maar als ouder zijnde moet je hier zeker mee oppassen. Een oplossing voor het uit bed vallen is door een rek te installeren waardoor het matras vast gezet wordt. Hierdoor voorkom je dat je uit bed kan vallen.

https://lavicta.nl/